Cultura

Exposició

L'artista visual Jordi Plana presenta la seva video-instal·lació «Troballes» a la Torre del Port

Per Redacció

Imatge de l'exposició "Troballes" a la Torre del Port
Imatge de l'exposició "Troballes" a la Torre del Port | Berta Ruiz

Des d'ahir dissabte 26 de setembre ja es pot visitar, a la Torre del Port, l'exposició "Troballes" de l'artista visual Jordi Plana. Es tracta d'una video-instal·lació que combina diferents efectes visuals i sonors creats específicament per a la mostra. L’exposició "Troballes" neix a partir de tres escultures, Barca/Medusa/Àncora, creades per l’artista amb una inspiració clarament mediterrània. Tot comença amb un record íntim de la seva infantesa: una barca partint de la platja d’Altafulla, fent-li un homenatge al seu pare. La Barca ens remet a l'inici de l'aventura, a la recerca de nous horitzons, interiors o exteriors. La Medusa i el mirall representen el punt crític del viatge. La darrera obra, l'Àncora, simbolitza el punt de repòs al final del viatge, un lloc de pau interior i de calma. 

Les escultures s'han construït a partir de materials trobats i reciclats autòctons recollits a la zona del Delta de l'Ebre, comarques de l'Alt Camp i altres contrades com a tribut a la terra que Plana té present. L´exposició és una mostra introspectiva dedicada íntegrament a la mar, que es presenta com a centre, principi i fi d’un viatge metafòric i vital, i amb un discurs transversal i personal. 

L’exposició es va haver de posposar el passat mes de març a causa de l’emergència sanitària i ara arriba a Cambrils després d’haver itinerat al Centre de Lectura de Reus. La mostra ha estat adaptada a la Torre del Port amb el suport del Museu d’Història de Cambrils i la col·laboració del Campus Extens de la URV a Cambrils. Es podrà visitar amb accés lliure i aforament limitat fins el dimarts 8 de desembre de 2020. L'horari de visites és els dissabtes d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores; diumenges i festius de les 11 a 14 hores (entrada gratuïta).

25 anys d'experiència com a escultor

Amb més de 25 anys d’experiència, Jordi Plana ha participat com a escultor en nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a Catalunya com a l´estranger. El seu treball més recent és al centre National Sculpture Factory de Cork (Irlanda). Les seves darreres obres s’emmarquen en el Landart i en el treball de materials reciclats provinents de la natura. Compagina l’escultura amb la docència a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, així com a l´Escola superior d’arts plàstiques i disseny de Catalunya (ESDAP).

 

Comenta aquest article