Informació general

Política

L'oposició denuncia que «l'activitat municipal està en punt mort» i que el govern «s'amaga darrere la covid-19»

A la compareixença presencial, els quatre regidors han denunciat, un cop més, que no existeix un lideratge per part de l'alcaldessa; i que l’excusa de la pandèmia està aturant o paralitzant el dia a dia

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Joan M.Artigau, David Chatelain, Ana López i Juan Carlos Romera a la roda de premsa d'aquest migdia
D'esquerra a dreta: Joan M.Artigau, David Chatelain, Ana López i Juan Carlos Romera a la roda de premsa d'aquest migdia | Berta Ruiz

Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils –Cs, PSC, PP i el regidor no adscrit Joan M. Artigau– han ofert una roda de premsa conjunta, aquest migdia, com a represa del curs polític i després d'un estiu atípic marcat per la covid-19. A la compareixença presencial, els quatre regidors han denunciat, un cop més, que no existeix un lideratge en l’equip de govern; i que l’excusa de la pandèmia està aturant, endarrerint o aparcant el dia a dia del que hauria de ser un executiu dinàmic i a l’alçada de les necessitats d’una població com Cambrils.

Juan Carlos Romera (Cs): "L'activitat municipal està en punt mort"

Per començar, el portaveu de Cs –Juan Carlos Romera– ha manifestat que "l'activitat municipal està en punt mort; la pandèmia no hauria de ser l'excusa per paralitzar-ho tot. Tenim els mateixos problemes de sempre: la seguretat, la neteja viària, les platges o l'absència de Cambrils al Pla Director per ordenar l'àrea metropolitana de Tarragona. De què serveix que l'alcaldessa sigui diputada a la Diputació de Tarragona? Creiem que s'ha de treballar i posar tots aquests temes sobre la taula". El portaveu de la formació taronja també ha lamentat que "el dia a dia no funciona, però tampoc els grans temes de ciutat". 

Ana López (PSC): "Exigim un lideratge fort per part de l'alcaldessa i no amagar-se sempre darrere la covid-19"

Per la seva part, la portaveu del PSC –Ana López– ha exigit "un lideratge fort per part de l'alcaldessa i no amagar-se sempre darrere la covid-19. L'activitat municipal està aturada, van a remolc, sense debat, sense consens i amb una política de fets consumats". En aquest punt, la regidora socialista ha fet referència al recent anunci de la dissolució de l'empresa municipal Ingesòl. "No entenem, ni compartim que ni tan sols es molestin en explicar-nos la dissolució de l’empresa municipal Ingesòl –ens vam assabentar una estona després per la publicació d'una nota de premsa– o que rebutgin sistemàticament les ofertes de pactes municipals i propostes que els fem arribar. Un exemple que no afecta només als grups de l’oposició, és que un dia es convoca al Consell Rector del Patronat de Turisme (on s’aprova el pressupost de l’entitat) i al dia següent s’anuncia una reducció en la aportació per un import de 144.000 euros. El correcte hagués estat exposar-ho en el si del consell, explicar els motius al membres i no prendre aquesta decisió de forma unilateral i premeditada". Per altra banda, López ha advertit que el desgovern i la manca de control es veu en fets com la convocatòria de comissions el mateix dia de les juntes de portaveus; o bé que hi hagi un rècord de plenaris extraordinaris i que on reiteradament les intervencions són constantment interrompudes i censurades. "Han perdut la qualitat democràtica i oculten la seva inoperància i incompetència amb l’excusa de la covid-19", ha remarcat.

David Chatelain (PP): "Tots aquests problemes tenen un denominador comú que és la manca de lideratge"

Per al regidor del PP –David Chatelain–, "tots aquests problemes tenen un denominador comú que és la manca de lideratge. Un govern no pot funcionar si no està ben dirigit i liderat. Quan es detecta que una regidoria no funciona correctament, la figura del cap de gabinet, a indicació de l’alcaldessa, hauria de posar ordre". Segons Chatelain, "a tall d’exemple, el personal de l’ajuntament està teletreballant, moltes vegades sense els mitjans tècnics necessaris amb el que es tradueix en una greu desatenció a la nostra ciutadania. L’Ajuntament té els telèfons col·lapsats; el sistema informàtic falla constantment i alguns departaments essencials, van sobrecarregats de feina. Mentrestant, tenim desatesa una bona part dels nostres veïns que han de relacionar-se amb l'administració telemàticament, moltes vegades sense tenir els mitjans", ha destacat.

Joan M. Artigau "És molt greu que s’excusin en la covid-19 per justificar la lentitud en la presa de decisions polítiques"

El regidor no adscrit –Joan M.Artigau– ha afirmat que, "ja vaig deixar molt clar que la covid-19 serviria d'escut per tapar les deficiències del govern i la falta de lideratge de l'alcaldessa. L'oposició va estendre la mà des de l'inici de la pandèmia per assolir un pacte de ciutat i encara estem esperant resposta. L'excusa de sempre és la covid-19, però aquest govern hauria de ser més proactiu i anticipar-se als problemes per poder resoldre's millor. La pandèmia no pot ser l'excusa de la paralització de l'activitat municipal, ni per ocultar informació a l'oposició, la ciutadania i el sector teixit empresarial". Per Artigau "és molt greu que s’excusin en la Covid per justificar la lentitud en la presa de decisions polítiques". 

L’Apunt

L'oposició reclama falta de transparència i informació sobre la dissolució d'Ingesòl
Sobre el recent anunci de la dissolució de l'empresa municipal Ingesòl, el regidor popular –David Chatelain– ha recordat que des del seu grup havien demanat en reiterades ocasions que es liquidés l'empresa i que l'Ajuntament assomís els serveis. "L'empresa ha acumulat diferens pòlisses de crèdit i no era viable, estava abocada al desastre i sembla que finalment ens han donat la raó a l'oposició". En una mateixa línia s'ha expressat Juan Carlos Romera de Cs qui també havia demanat la dissolució de l'empresa donat el seu estat financer: "arrel de demanar tantes explicacions financeres sembla que finalment han saltat les alarmes i s'han adonat que era totalment improductiva i inviable. Possiblement, la crisi de la covid-19 també hi ha ajudat". Ana López del PSC ha comentat que, "no coneixem els detalls de tot plegat i denunciem la falta de transparència. També ens preguntem què passa amb Aparcam? Per què no té gerent? Fan un poti-poti, ho barregen tot i no aclareixen res. Volem saber quines són les intencions polítiques i com tenen pensat oferir el servei". 

Comenta aquest article