Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Comerç

S'amplia el termini per demanar les targetes moneder per gastar en els negocis locals fins al 9 d'octubre

Des del 7 de setembre és oberta la convocatòria dels nous ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi, als quals l'Ajuntament té previst destinar-hi 350.000 euros

Per Redacció

Imatge de les targetes moneder impulsades per l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant  edita el peu de foto
Imatge de les targetes moneder impulsades per l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant edita el peu de foto | Cedida

Des del dilluns 7 de setembre, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant poden demanar les targetes moneder que l’Ajuntament té previst lliurar per promoure el consum de la ciutadania dins del municipi, en els negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus i que s’han adherit a la campanya «Fes-la rodar».

D’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi es podran beneficiar, en concret, les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d’emancipació, que resideixin efectivament i estiguin empadronades al municipi, de manera ininterrompuda, per un termini mínim d’un any. Per obtenir aquestes subvencions, han de presentar-ne la sol·licitud per Internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (aquí teniu un enllaç directe); o si no poden fer-ho telemàticament, de manera presencial, a les oficines municipals d’atenció ciutadana. El termini per fer la sol·licitud finalitzava el 25 de setembre, però s'ha ampliat fins al 9 d'octubre, en vista de la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa (el consistori ha rebut fins al moment un miler de sol·licituds).

Amb aquestes targetes, l’Ajuntament subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la campanya «Fes-la rodar», que estaran identificades amb la imatge corporativa municipal. A aquesta campanya, adreçada a tot el teixit empresarial del municipi, excepte els establiments que no s’han vist obligats a tancar per l’estat d’alarma, com ara, els d’alimentació, els supermercats o les benzineres; i aquells establiments de venda de tabac, alcohol, jocs i apostes, s’hi han sumat fins al moment una setantena d’empreses locals. El consistori fa una crida a tots aquells empresaris que encara no s’han adherit a apuntar-s’hi (presentant la corresponent sol·licitud), perquè així també es podran beneficiar d’aquesta iniciativa que potencia l’economia circular.

L’Ajuntament donarà dos tipus de targetes, tenint en compte el nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

  • La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que estiguin en els límits de renda establerts segons les bases reguladores de la subvenció , disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 100 i els 320 euros.

  • La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats, tindrà un saldo que oscil·larà els 50 i els 160 euros. Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d’aquest ajut només hauran de pagar el 50% del l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n farà càrrec l’Ajuntament. 

Els establiments adherits disposaran d’una aplicació informàtica que es podran descarregar de manera gratuïta al mòbil o a una tauleta, amb la qual podran gestionar totes les transaccions que es realitzin a través de les targetes consum. D’aquesta manera, podran presentar a l’Ajuntament les factures de les vendes fetes i cobrar els imports corresponents.

L’Ajuntament té previst destinar 350.000 euros a aquestes noves subvencions per al foment del teixit empresarial. Les persones i famílies que les obtinguin podran utilitzar-les fins al 20 de desembre.

El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi, segons ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

En la pàgina web d’IDETSA, www.idetsa.cat, s’hi poden consultar les bases d’aquests nous ajuts, aprovades en la sessió plenària del 3 de juny; i també les bases de les subvencions que concedeix actualment l’Ajuntament per a la promoció econòmica.