Informació general

Turisme

El PP proposa la incorporació de Cambrils a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents

Per Redacció

Imatge de gent passejant pel port, aquest mes d'agost
Imatge de gent passejant pel port, aquest mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

El PP de Cambrils aposta "per un municipi intel·ligent que faci revertir les inversions turístiques en millorar la qualitat de vida dels cambrilencs". Amb aquest objectiu presentarà una moció en el proper ple per a sol·licitar que s'impulsi l'adhesió a la norma UNE 178501, que certifica la qualificació com a Destinació Turística Intel·ligent.

En una nota de premsa, el portaveu popular –David Chatelain– ha explicat que "en el ple on es va reduir la transferència al Patronat de Turisme ja vaig avançar que presentaríem propostes davant l'immobilisme del govern municipal. Cambrils és un municipi turístic, i conseqüentment no pot perdre el tren", afirma Chatelain, que recorda que Salou ja ha anunciat la seva intenció d'integrar-se en la xarxa i ha rebut més de dos milions d'euros en subvencions per part del Ministeri d'Economia i Empresa. No s’han de llevar recursos del Patronat, sinó invertir en idees de futur, i per a això cal garantir el pressupost d'inversió en Turisme, no com planteja el govern municipal".

Desenvolupament sostenible 2030

La Destinació Turística Intel·ligent és un destí innovador que es consolida sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda a fi i efecte de garantir el desenvolupament sostenible del territori turístic, fent-lo accessible i facilitant la integració dels visitants amb l'entorn per a incrementar la qualitat de la seva experiència i millorar la qualitat de vida del resident, tot això alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030. "Cal no oblidar que el govern municipal té la responsabilitat d'influir i ser exemplar a fomentar una societat ecològica, neta, sostenible i amb valors ètics", expliquen els populars.

A títol d'exemple, la moció incideix en la necessitat de millorar la neteja i la gestió de residus de manera eficient, impulsar l'estalvi energètic, però també augmentar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics, entre altres accions més específiques, com monitoratge de serveis i gestió de Big Data.

Fomentar el turisme sostenible

"Els visitants que es desplacen en vehicle elèctric tenen major nivell adquisitiu, i a la vegada emeten menys contaminació; des d'un punt de vista de turisme sostenible són una opció guanyadora", afirmen els populars, que també recorden que l’Institut Català d’Energia acaba de llançar una bateria de subvencions per a empreses i particulars per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per valor de més de cinc milions d'euros, el que cosa reafirma la necessitat de millorar la xarxa municipal. "No s'entendria que el govern de Camí Mendoza donés l'esquena a un projecte d'aquesta magnitud, amb un impacte positiu no sols en l'activitat turística, sinó també en la millora dels nivells de qualitat de vida a Cambrils", exposa Chatelain.

Comenta aquest article