Informació general

Detencions

Desmantellen dotze plantacions interiors de marihuana entre les demarcacions de Tarragona i Barcelona

Per Redacció

Moment de l'entrada d'agents de la Guàrdia Civil a un dels domicilis registrats
Moment de l'entrada d'agents de la Guàrdia Civil a un dels domicilis registrats | Cedida (Guàrdia Civil)
La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana que operava des de les demarcacions de Tarragona i Barcelona. Hi ha 31 detinguts i 5 investigats més. En el marc de l'operació s'han desmantellat 12 plantacions interiors, amb 12.600 plantes i 190 quilos de marihuana processada. S'han fet 19 registres en habitatges dels municipis Olivella, Canyelles, Sant Pol de Mar, Valls, Pla de Manlleu, Torredembarra, Tortosa, Cabra del Camp i Segur de Calafell. En les entrades, els agents van trobar també 50.000 euros en efectiu. S'estima que la quantitat d'electricitat defraudada és d'uns 4.600.000 kw/h.
 
La investigació va començar al juliol del 2019, quan es va produir un incendi en un habitatge d'Olivella. L'origen era una instal·lació elèctrica il·legal que abastia una plantació de marihuana. A partir d'aquí, la Guàrdia Civil va descobrir una organització liderada per una dona sèrbia i la seva parella sentimental, que llogaven i ocupaven xalets situats en zones residencials i aïllades de les demarcacions de Barcelona i Tarragona. Dirigien el negoci des de Valls.

La droga es venia processada i empaquetada a la resta d'Europa

A l'interior dels habitatges instal·laven complexes plantacions de marihuana, amb diferents sales de cultiu destinades a diferents estats de creixement. Hi havia experts en el muntatge de sistemes elèctrics i refrigeració. Les tasques de vigilància les feien ciutadans serbis que la líder de la banda portava fins a Espanya amb un sou fixe. Periòdicament es feien rotacions del personal per no aixecar sospites. La droga es venia processada i empaquetada a la resta d'Europa mitjançant transport terrestre.

En l'operació hi ha col·laborat la policia sèrbia., ja que alguns dels detinguts ja tenien ordres de recerca per part de la justícia del seu país i portaven documentació falsa de Croàcia i Eslovènia. Els detinguts són de nacionalitat sèrbia, espanyola, bosniana, britànica i croata. Se'ls atribueixen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Comenta aquest article