Informació general

Meteorologia

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que durant les properes 24 hores es puguin superar els llindars d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora a gairebé tot Catalunya

Per Redacció

Moment de pluja intensa, aquest matí, cap a 1/4 d'11 del matí
Moment de pluja intensa, aquest matí, cap a 1/4 d'11 del matí | Lluís Rovira i Barenys

La pertorbació procedent de l'Atlàntic es troba sobre Catalunya i ja ha començat a donar els primers episodis de pluja. Aquest matí, poc després de les 9h, ja han començat a caure les primeres gotes i poc després de les 10h ja ha començat a caure el primer xàfec intens sobre Cambrils. Les previsions senyalen que al llarg del dia d'avui i de cara a la propera matinada els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i de pedra amb possibilitat de fenòmens de temps violent. Segons l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya, en tot l'episodi es poden acumular localment quantitats de precipitació superiors als 50 mm a punts del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, així com a zones de la meitat sud del litoral i prelitoral.

De moment, el valor més destacat han estat els 20,9 litres/m2 que s'han registrat aquest matí a Mont-roig del Camp. L'estació meteorològica de la Casa Sant Josep porta registrats, aquest matí, un total de 9,2 litres/m2.

Pla Inuncat en fase d'Alerta

Protecció Civil de la Generalitat, en base a la informació emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA per la previsió de fortes pluges generalitzades a partir del migdia.

Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que durant les properes 24 hores es puguin superar els llindars d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora a gairebé tot Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat aquesta tarda atès que les pluges intenses coincidiran amb les sortides de cap de setmana. Eviteu els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixeu a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Comenta aquest article