Informació general

Donació de sang

El Centre Cultural acull una nova campanya de donació de sang amb més d'un centenar d'extraccions

Per Redacció

L'extracció de sang es va fer a la sala d'actes del Centre Cultural, aquest dilluns i dimarts a la tarda
L'extracció de sang es va fer a la sala d'actes del Centre Cultural, aquest dilluns i dimarts a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

El Centre Cultural i Ocupacional va acollir, tant aquest passat dilluns a la tarda com ahir dimarts a la tarda, una nova campanya de donació de sang. Per segona vegada –la primera es va fer el passat mes d'agost–, el Banc de Sang i Teixits de Tarragona va organitzar la donació en aquest equipament municipal. Com ja es va fer en l'anterior campanya i, donada la situació actual per la covid-19, els participants havien de reservar hora prèviament i portar de casa un formulari emplenat amb les seves dades. Com no pot ser d'una altra manera, el procés de donació i transfusió va disposar de totes les mesures sanitàries de seguretat. El ritme i l'afluència de donants va ser constant durant les dues tardes. Dilluns, un total de 63 persones van acudir a oferir sang, dels quals 58 van poder donar-ne. Ahir a la tarda hi va haver una cinquantena d'oferiments, 46 dels quals van poder donar sang. Així doncs, entre les dues tardes, el Banc de Sang i Teixits va aconseguir recollir un total de 104 extraccions.

Des del Banc de Sang i Teixits insisteixen que la donació de sang és sempre necessària i imprescindible i, especialment a l'estiu, per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

 

Comenta aquest article