Informació general

Coronavirus

Milloren els índexs de risc de brot de coronavirus a Cambrils i se situen en un nivell «mitjà»

A data d'avui, Cambrils se situa en una franja "mitjana", mentre que ahir estava en un nivell "baix". Les dades milloren respecte finals d'agost quan s'havia disparat la taxa de reproducció de l'epidèmia

Per Redacció

Gent passejant per la zona del Port, aquest passat agost
Gent passejant per la zona del Port, aquest passat agost | Lluís Rovira i Barenys

En els darrers dies han anat millorant els índexs de risc de brot de coronavirus a Cambrils. Segons la darrera actualització del mapa interactiu elaborat per TV3 amb les estadístiques de tots els municipis de Catalunya –a data d'avui a les 8.36 hores–, Cambrils se situa en una franja "mitjana" amb unes xifres de 74.19. Cal destacar que la franja ha variat respecte ahir a la tarda, quan Cambrils assolia la franja "baixa" amb 58.22. De fet, qualsevol petit increment d'un dia a un altre fa variar les estadístiques. Recordem que el mapa estableix diferents escales: de 0 a 30 el risc és molt baix; de 31 a 70 el risc és baix; de 71 a 100 el risc és mitjà; de 101 a 200 el risc és alt i més de 200 el risc és molt alt.

Actualment doncs, les xifres que registra Cambrils són les següents: quant a casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, el mapa en situa 15; mentre que els casos diagnosticats amb PCR els últims 14 dies, els xifra en 39. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils és de 91.45. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) està en 0.81. En aquest punt, cal dir que l'epidèmia creix si és superior a 1. Aquesta dada també ha anat millorant i s'ha anat reduint molt en les darreres setmanes. Només cal prendre com a referència les xifres del passat 29 d'agost quan la taxa de reproducció de l'epidèmia es disparava fins a 3.52.

Salou i Tarragona també se situen en nivell "mitjà", mentre que Reus millora i passa a nivell "alt"

Pel que fa a poblacions properes, tant Salou com Tarragona també milloren les seves estadístiques i, a l'igual que Cambrils, se situen en un nivell "mitjà". Reus també millora les seves xifres i després de moltes setmanes en un nivell "molt alt" baixa a nivell "alt". En aquesta mateixa franja de nivell "alt" hi ha Vinyols i els Arcs o Montbrió, mentre que al nivell "molt alt" segueixen Mont-roig del Camp, Vila-seca i Riudoms.

 

Comenta aquest article