Informació general

Hoteleria

Bona part dels grans hotels de Cambrils ja han tancat portes després d'una temporada d'estiu molt dolenta

Si a la Costa Daurada habitualment la temporada s'allargava fins a mitjans d'octubre, enguany la situació ha canviat per l'absència del mercat britànic i dels turistes sèniors d'Alemanya, França i Holanda

Per Berta Ruiz

L'hotel Sol Port Cambrils ja va tancar portes el diumenge 30 d'agost i segons un rètol que hi ha a la porta, romandrà tancat fins el 17 de febrer de 2021
L'hotel Sol Port Cambrils ja va tancar portes el diumenge 30 d'agost i segons un rètol que hi ha a la porta, romandrà tancat fins el 17 de febrer de 2021 | Lluís Rovira i Barenys

Una gran part dels hotels de Cambrils ja han tancat portes després d'una temporada turística d'estiu molt dolenta. Els rebrots produïts durant tot l'estiu, els confinaments parcials d'algunes zones geogràfiques, les advertències internacionals de no visitar l'estat espanyol i les quarantenes imposades als visitants estrangers han frenat l'arribada de turistes a la nostra zona. Si a la Costa Daurada habitualment la temporada s'allargava fins a mitjans d'octubre, enguany la situació ha canviat per l'absència del mercat britànic i dels turistes sèniors d'Alemanya, França i Holanda, que aquest 2020 "ni han vingut ni se'ls espera", afirmava fa uns pocs dies el portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT), Xavier Guardià.

Pocs hotels oberts

A nivell local, cal destacar que dels 14 hotels de Cambrils que estan associats a l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, n'hi ha hagut un total de 13 que han obert durant els mesos de juliol i d'agost. Durant les dies primeres setmanes de setembre van romandre oberts una desena, mentre que des del passat 13 de setembre, n'han quedat oberts cinc. Es preveu que a partir de l'octubre només en restin dos d'oberts. El llistat d'establiments que formen part de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda són: Cambrils Park Resort (4*S), Estival Centurion Playa (4*S), Estival Eldorado Resort (4*S), Monica Hotel (4*S); Augustus (4*), Best Cambrils (4*), Best Maritim (4*), H10 Cambrils Playa (4*), Mas Gallau (4*), Port Eugeni (4*), Sol Port Cambrils (4*), The Element (4*); Cesar-Augustus (3*) i Rovira (3*). De tots aquests, segons informacions facilitades per la FEHT, els dos que tenen la intenció de seguir oberts tot l'any –si les circumstàncies sanitàries ho permeten– són l'hotel Mas Gallau i l'hotel Rovira.

Per altra banda, pel que fa a gruix d'establiments més petits que no formen part de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, n'hi ha que segueixen oberts aquest mes de setembre i que també preveuen mantenir l'obertura durant el mes d'octubre. Aquests establiments hotelers, que acostumen a tenir un caire més familiar són: Can Solé, hostal Can Joanet, hotel Diego's, Hotel Vila Mar, Marinada Cambrils, Fonda Montserrat, hostal Can Salvadó, hotel Fonda El Camí i l'Hotelet. 

Pessimisme de cara als darrers mesos de l'any

Fa uns pocs dies, des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) informaven que el sector turístic de la Costa Daurada no confia en trencar la mala tendència de tota la temporada en els darrers mesos de l'any. Els empresaris es mostren pessimistes pel que fa al volum d'ocupació de les properes setmanes, en bona mesura per la manca de turisme internacional. Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) calculen que partir de l'octubre tan sols quedarà un 30% d'hotels oberts, un 15% dels quals ja tenen per costum treballar tot l'any. En el cas dels càmpings el percentatge s'espera que sigui una mica superior, però molts dels que esperin clients tan sols treballaran els caps de setmana.

Berta Cabré: "Aquest ha estat el pitjor any de la història per al nostre sector"

Ha estat una temporada turística per oblidar. A principis de setembre, Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) valorava que "aquest ha estat el pitjor any de la història per al nostre sector, som conscients que hi ha una pandèmia mundial, però també sabem que el turisme és el principal motor socioeconòmic de la província de Tarragona, així doncs, necessitem mesures que ens ajudin a afrontar el 2021 amb unes mínimes garanties, hi ha molta gent que depèn del turisme, tant directament com indirectament".

Així, des de la FEHT, s'han sumat a les peticions fetes per la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT)-l'entitat que agrupa les principals associacions turístiques a Catalunya-i la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT)-la gran patronal sectorial a nivell estatal-on es reclama la creació d'un pla de xoc per abordar la recuperació del turisme, així com un implantar un pla de reactivació del turisme amb mesures sanitàries, laborals i fiscals concretes i de màxima urgència.

Comenta aquest article