Societat

Festa Major

Un «voluntariós» castell de focs a tres bandes posa el punt i final a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Els tres punts d'enlairament del castell de focs van ser el pàrquing del costat de la platja d'Horta de Santa Maria, les immediacions de la zona esportiva dels camps de futbol i el Molí de la Torre

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del castell de focs des de la zona del Pinaret
Imatge del castell de focs des de la zona del Pinaret | Berta Ruiz

El castell de foc llançat des de tres punts de la geografia cambrilenca, ahir a la nit, va posar el punt i final a la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, enguany força condicionada per la situació d'emergència sanitària a causa de la pandèmia del coronavirus. Fruit d'aquesta situació especial, s'havia contemplat l'enlairament d'aquest castell de focs des de tres llocs diferents per tal que es pogués veure des de qualsevol lloc de la geografia cambrilenca. El castell de focs es va iniciar a les 23h i va tenir una durada d'uns cinc minuts. Els tres punts d'enlairament van ser el pàrquing del costat de la platja d'Horta de Santa Maria, les immediacions de la zona esportiva dels camps de futbol i el Molí de la Torre. No es pot dir que els coets s'enlairessin massa per tal de fer visible un castell de focs conjunt ja que a l'hora de la veritat, des de moltes zones urbanes de Cambrils no es va veure gairebé res.

Amb aquest punt i final, Cambrils ha pogut tenir una Festa Major que ha comptat amb alguns concerts i espectacles per la canalla en forma itinerant, lluny però, de l'extens programa d'actes que en els darrers anys s'havia anat configurant al voltant d'aquestes dates. Una programació que tenia uns actes massius i força celebrats per la gent de la vila i, alguns, de bona part del territori com són la Nit del Foc, la Pujada de la Galera, la representació dels Vileros i Mariners, la trobada de Gegants, el concert de la Diada, la Diada castellera.... i que esperem retrobar el més aviat possible ja a la propera edició de la Festa major de la Mare de Déu del Camí.