Camp

Coronavirus

Es detecta un brot de coronavirus a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona que afecta 8 sanitaris i 1 pacient

La Xarxa Tecla ha desinfectat la planta i està realitzant estudi entre els treballadors, els pacients ingressats i els donats d’alta des de l’inici del brot

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'hospital Santa Tecla de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'hospital Santa Tecla de Tarragona | Cedida

L’Hospital Santa Tecla de Tarragona va notificar, aquest passat dimarts 8 de setembre, de l’aparició de diversos casos positius de coronavirus entre el personal sanitari de la tercera planta hospitalària del centre. Es realitza un cribratge als pacients ingressats a partir del qual es confirma un cas asimptomàtic amb una PCR positiva. El nombre de casos confirmats fins al moment són de 8 sanitaris i d’1 pacient.

El 2 de setembre un professional inicia simptomatologia compatible, se li fa la PCR i es confirma el diagnòstic. Arrel d’aquest resultat s’analitzen els contactes estrets, fent PCR a un d’ells, que resulta també positiu. A partir d’aquests dos casos es fa un cribratge a tots els treballadors de la planta, confirmant-se 6 professionals més positius.

S’ha realitzat un cribratge entre tots els pacients ingressats a la tercera planta i es detecta un pacient asimptomàtic amb una PCR positiva.

Mesures preses a l’Hospital

L’Hospital Santa Tecla de Tarragona ha desinfectat la planta i continua amb l’activitat. La Xarxa Sanitària Santa Tecla està realitzant l’estudi entre els treballadors, pacients ingressats i pacients donats d’alta des de l’inici del brot.

Avui dia 10 de setembre s’ha començat a recollir mostres per fer PCR a tots els pacients donats d’alta en els 14 dies abans de la detecció del primer cas.