Informació general

El Centre Cultural acull un taller sobre educació en el marc del programa de les jornades "La Mirada de la Dona"

Per Judit Pinazo



El psicòleg Pere Compte i la regidora Rosa M. López, ahir en el taller "Educar és coeducar", al Centre Cultural
Ahir a la tarda i en el marc de la celebració de les cinquenes jornades "La Mirada de la Dona" el Centre Cultural va acollir el taller "Educar és coeducar" a càrrec de Pere Compte, psicòleg i membre de l'empresa Espais per la Igualtat.

Tal i com explicava Pere Compte en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital l'objectiu principal del taller és parlar sobre que és educar i si la paraula o expressió coeducar està inclosa dins del concepte educació o és "una paraula nova que ens hem inventat però que és el mateix que educar". Recordem que coeducar és la paraula que s'utilitza per parlar de l'educació sense diferències de gènere. Per altra banda, el taller pretenia explicar d'on ve aquesta expressió i quines són les principals diferències amb el concepte educació.

Pere Compte es mostrava partidari de no fer diferència entre els dos conceptes "les coses avancen i en determinats moments tenia sentit utilitzar els dos termes però actualment s'ha de parlar d'educació per la igualtat i sense diferència de gèneres en tots els aspectes". Per aquest motiu, Compte, creu que la diferència no és gaire positiva i que el terme educació ha d'englobar tots els àmbits, des de l'educació per la igualtat, l'educació en la tolerància, en el respecte, sense separar-ho i no crear una nova categoria.

Comenta aquest article