Informació general

Ramón García Mateos i Marlen Fernández seran els números dos i tres de la llista electoral d'ICV a les properes eleccions municipals

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: M. Jesús Buñuel, Salvador Matas, Marlen Fernández, Ramón García Mateos i Manuel Quesada
Iniciativa per Catalunya Verds va presentar ahir al matí en un esmorzar amb els mitjans de comunicació, els candidats d'ICV als llocs número dos i tres per a les properes eleccions municipals, que seran Ramón García Mateos -professor de secundària, poeta i actual regidor d'Ensenyament i Formació- i Marlen Fernández -tècnica en cures d'infermeria i tècnica d'animació sociocultural-.

El cap de llista d'ICV a Cambrils -Salvador Matas- també va aprofitar aquesta presentació per fer balanç de la tasca feta pel partit en el govern municipal i els objectius de cara a la campanya electoral.

Segons va explicar Salvador Matas, "anem amb molt d'optimisme a aquestes eleccions, perquè creiem que s'ha notat el canvi de govern en aquest mandat. Un govern d'esquerres que ha sigut capaç de donar la volta a la situació que vivia Cambrils anteriorment, amb un elevat nivell de confrontació i manca d'estabilitat. La tasca de mandat durant els darrers anys podríem dir que ha estat de les millors que s'ha fet en democràcia en aquesta població".

Salvador Matas va detallar alguns dels temes pendents "que s'anaven arrossegant des de feina molts anys -com el desviament de l'N-340 o l'ampliació de l'ambulatori- i les línies d'actuació que s'han encetat posant Cambrils a l'alçada, en quant a equipaments que realment necessitava". En aquest sentit, Matas va remarcar que des d'ICV es creu que "la ciutadania de Cambrils valorarà molt positivament aquesta tasca. Creiem que el tripartit ha sigut un model d'entesa, un govern plural, que ha sabut trobar l'enteniment i donar estabilitat a la població". Salvador Matas també va definir ICV com una força "roig, verd i violeta. Per la lluita social, pel medi ambient i per la igualtat entre homes i dones".

ICV confia en aconseguir tres regidors

Per la seva banda, el número dos de la llista d'ICV -Ramón García Mateos- va destacar que el partit afronta les properes eleccions, "des del convenciment absolut que creixerem electoralment , sens dubte, per mantenir un govern d'esquerres a Cambrils. És il·lusionant, perquè en aquests anys de govern s'han dut a terme moltíssims projectes, potser entorn del 90% que vam consensuar els tres partits de govern l'any 2003". Ramón García Mateos va defensar la continuïtat d'ICV al govern municipal, "per continuar aquests projectes i perquè som un referent d'esquerres. Una esquerra moderna, progressista, de lluita política i social, ecologista i feminista".

Finalment, la número tres de la llista d'ICV -Marlen Fernández- va voler agrair la confiança dels seus companys de partit i la necessitat de seguir treballant, "perquè queden moltes coses per fer". Marlen Fernández va mostrar-se molt contenta i satisfeta de poder estar-hi i va remarcar que ICV ha de seguir en el govern amb la mateixa força. Segons Fernández, "aquest suposa un repte molt important, i com diuen els meus companys serem tres! Estic convençuda i preparada. Vull aportar el meu gra de sorra, amb molta força, sent justa, i sobretot amb molt de treball. Sempre he estat una lluitadora nata i jo també sóc roig, verd i violeta".


Qüestionari participatiu, renovació de la pàgina web, nova seu i propers actes

Durant la trobada d'ahir també es va presentar el nou qüestionari participatiu -del qual s'han repartit 6.000 exemplars a tota la població-, per tal de recollir les propostes i valoració sobre la tasca de govern i la tasca d'ICV. També es va fer presentació de la renovació de la pàgina web del partit, que es troba a l'adreça www.iniciativa.cat/cambrils. I també s'ha activat el blog de Salvador Matas, http://salvadormatas.blogspot.com, que recollirà de manera més personal la visió del cap de llista d'ICV a Cambrils sobre temes d'actualitat.
Properament, el 19 de març, es farà un acte al Centre Cultural, sobre les propostes d'ICV a l'accés de l'habitatge; i el dia 26 de març es farà la inauguració del nou local de la formació, ubicat al carrer de les Creus número 10, que també comptarà amb la presència de Jordi Guillot -secretari general d'ICV-. Segons Matas, "per nosaltres participar en política vol dir estar en contacte amb la gent i entenem que els locals han de ser una porta a la ciutadania". Properament, també es faran noves reunions i actes de caràcter més sectorial durant el mes d'abril.

Comenta aquest article