Societat

Gastronomia

Es cancel·la l'11a Mostra de Vi i Gastronomia, però es mantenen les següents jornades gastronòmiques previstes fins a finals d'any

L'actual situació provocada per la pandèmia del coronavirus fa del tot inviable dur a terme aquest esdeveniment per la gran quantitat de públic i de visitants que rep cada any

Per Berta Ruiz

Imatge de la Fira del Vi de l'any passat
Imatge de la Fira del Vi de l'any passat | Berta Ruiz
Malauradament, enguany, no es podrà celebrar l'11a Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al país del vi". Aquesta cita ineludible, que uneix vi i gastronomia, s'ha anat celebrant ininterrompudament tots aquests anys al parc del Pescador per les dates a l'entorn del dia 12 d'octubre. Per aquest any, la data prevista al calendari gastronòmic per celebrar aquesta fira era del 9 al 12 d'octubre. L'actual situació provocada per la pandèmia del coronavirus fa del tot inviable dur a terme aquest esdeveniment per la gran quantitat de públic i de visitants que rep cada any.
 
Sobre aquesta suspensió, la regidora de Turisme i Promoció Exterior de l'Ajuntament –Marta Borràs– ha comentat a revistacambrils.cat que, "aquest any, per molt que ens pesi, no podrem realitzar aquesta fira de vi i gastronomia. Hem sospesat totes les opcions, però realment ens semblava molt difícil portar-la a terme". Segons ha explicat Borràs, "les casetes de la degustació de vins són compartides per diferents cellers, a l'igual que les de gastronomia. L’any passat, la Fira del Vi va comptabilitzar 35.000 participants i aquest any no podíem assumir tot aquest públic, ja que l’aforament del parc del Pescador ha de ser limitat i la gent hauria d’estar asseguda tota l’estona. Aleshores, la finalitat de la fira quedava totalment desvirtuada".

Les jornades dels Fideus Rossos, les de l'Oli Nou i la ruta de la Tapa Nadalenca Cambrilenca segueixen "en peu"

 
Pel que fa a la resta de jornades gastronòmiques que estaven previstes, inicialment, fins a finals d'any; de moment, segueixen totes "en peu". Sobre aquestes activitats, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Oliver Klein– ha comentat que, "les Jornades per les quals estem treballant amb tota seguretat perquè resultaran originals i comptaran amb novetats en relació amb d'altres anys són les Jornades dels Fideus Rossos, i també es mantindran les de l’Oli Nou, al novembre ambdues. Finalment, coincidint amb la Festa Major Immaculada i l’ambientació nadalenca –al mes de desembre– farem la darrera ruta de la Tapa Nadalenca Cambrilenca. Aquestes activitats les coordinem des de les àrees de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils i també es comptar amb una col·laboració més directa de l'Associació d’Hostaleria de la província de Tarragona (AHT)".

Un calendari gastronòmic marcat pel coronavirus

De les nou cites previstes per a l'any 2020 al calendari gastronòmic, només s'ha pogut celebrar una: les 16es Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils –del 14 de febrer a l'1 de març–. Van ser les primeres de l'any i les úniques fins ara. De fet, la següent cita –la 8a edició de l'Encarxofa't a Cambrils– havia de començar el mateix cap de setmana que es va decretar l'estat d'alarma. Al mes de maig van quedar cancel·lades les 8es Jornades Gastronòmiques del Romesco –del 8 al 18 de maig– i una de les novetats d'enguany, el "Cambrils, Romesco&Drinks" que s'havia de fer del 15 al 18 de maig. Al mes de juny també s'havia de dur a terme la 9a La Mar de Tapes entre els dies 12 i 21 de juny. Amb la cancel·lació de la Mostra de Vi i Gastronomia, només quedaran tres activitats programades. No obstant això, caldrà veure com evoluciona la situació sanitària per mantenir les activitats.

L’Apunt

Marta Borràs, regidora de Turisme: "El coronavirus i tot el que comporta ens fa trastocar les activitats prevites, però ens ha de servir per treballar amb més ímpetu en la desestacionalització"

No obstant això, la regidora de Turisme i Promoció Exterior ha apuntat que, "el coronavirus i tot el que comporta ens fa trastocar totes les activitats previstes però també ens ha de servir per treballar amb més ímpetu en la desestacionalització del turisme. Seguirem fent les actuacions d’animació itinerants pels carrers del Port i pel Barri Antic, així com les visites guiades teatralitzades als dos àmbits els caps de setmana". També s'han allargat les
activitats healty del ioga i del nòrdic walking i s'ha introduït una nova activitat a l’aire lliure com és una sessió de pilates.