Camp

Mobilitat

L'app que permet pagar la zona blava a Cambrils amplia la seva cobertura a més ciutats

Per Redacció

Aplicació per a dispositius mòbils per pagar la zona blava "Aparcar"
Aplicació per a dispositius mòbils per pagar la zona blava "Aparcar" | Cedida

Reus, Cambrils, Tarragona i ara Valls. L’aplicació per a dispositius mòbils per pagar la zona blava, "Aparcar", desenvolupada per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, amplia l’àmbit geogràfic de cobertura a noves ciutats on es pot fer servir. Si el passat més de juliol era Tarragona qui posava en marxa la tecnologia, aquesta setmana l’ha posat en funcionament Valls.

Properament està previst que s’hi sumi Salou, entre altres municipis. L’ampliació de la cobertura de l’aplicació és fruit del conveni signat entre la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, a través del qual l’ens supramunicipal va adaptar l’aplicació per tal de poder-la oferir a la resta d’ajuntaments de la demarcació.

L’objectiu és que la mateixa aplicació per a dispositiu mòbils serveixi per fer més fàcil el pagament de l’estacionament a la zona blava en el màxim nombre de municipis possible.

Aparcar és una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis; i s’emmarca en l’acord de col·laboració signat entre els ajuntaments de Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes smart city aplicades a la mobilitat.

Funcionalitats
Aparcar ofereix solucions tant als usuaris de la zona blava com als del vehicle elèctric: permet gestionar l’estacionament regulat amb limitació horària, així com la localització, activació i monitorització a temps real dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics de cada municipi.

Entre les funcionalitats de l’app, destaquen:

  • Només cal registrar-se una vegada i després ja es pot fer servir sempre que es vulgui.
  • Pagament pel temps real d’estacionament, sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre.
  • Sistema de geolocalització incorporat: l’app localitza el carrer on s’estaciona i la tarifa corresponent.
  • Permet donar d’alta més d’un vehicle en un mateix compte d’usuari.

Comenta aquest article