Informació general

L'àrea d'Ensenyament presenta el dossier sobre Itineraris Personals d'Inserció 2006-2007

Per Judit Pinazo



El regidor Ramón García Mateos i la tècnica d'Ensenyament Hortènsia Grau, ahir en roda de premsa
L'àrea d'Ensenyament va presentar ahir al matí el dossier sobre Itineraris Personals d'Inserció 2006-2007 (IPI) de l'Ajuntament, una eina formativa que té com a principal objectiu preparar i orientar a les persones que estan en situació d'atur per tal que pugui reincorporar-se d'acord amb les demandes, al mercat laboral.

Per fer-ho, l'IPI pretén facilitar la inserció laboral de l'individu a partir d'un estudi inicial on es detecten les seves necessitats i mancances amb relació a la recerca de feina, i a partir de l'aplicació de les eines que puguin treballar aquestes carències o dificultats, com poden ser potenciar l'autoestima o les habilitats comunicatives.

Aquest és el primer any que la formació i orientació de l'IPI té una durada d'un any, ja que fins ara era de sis mesos. El dossier de l'IPI d'enguany recull un seguit d'informació molt àmplia que pot ser útil en la recerca de feina per aquelles persones que estan a l'atur. La informació està dividida en cinc categories: mercat laboral, entrevistes i proves de selecció, contractació, autoocupació i recursos per a la reinserció.

Només poden acollir-se al programa IPI  aquelles persones que han estat derivades pel Servei d'Ocupació de Catalunya, que el que pertoca a Cambrils, està a Reus. El perfil dels usuaris que utilitzen habitualment l'IPI són en la seva majoria dones, entre els 26 i els 45 anys i que estan a l'atur. L'IPI és una eina més de la xarxa que disposa l'Ajuntament en matèria de formació, ocupació i ensenyament, com poden ser el programa d'absentisme escolar, el Servei d'Orientació d'Educació Professional (SOEP), el Pla de Transició al Treball (PTT), l'Escola Taller, la Borsa de Treball (BTM) o el Servei d'Assessorament Laboral (SAL), entre d'altres.

El regidor d'Ensenyament -Ramón García Mateos-  explicava ahir que un dels objectius del departament d'Ensenyament en els últims anys ha estat que que tots els serveis de formació, ensenyament i orientació que ofereix l'Ajuntament conformin una xarxa on tots els sectors implicats en aquesta matèria estiguin interelacionats i es pugui cobrir la demanda existent i donar sortida a aquelles persones que tenien dificultats a l'hora de rebre una formació de qualitat. L'oficina de l'IPI està ubicada al Centre Cultural i Ocupacional.

L'IPI és un programa cofinançat pel Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya, i dirigit pel departament de Treball, Indústria i Comerç.

Comenta aquest article