Societat

Fira del disc

La Fira del Disc reuneix, un any més, als amants del col·leccionisme musical

Donades les circumstàncies actuals de la covid-19, la fira s'ha reduït a dos dies –dissabte i diumenge– quan habitualment s'allargava de divendres a dilluns

Per Berta Ruiz

Imatge de la Fira del Disc, aquest passat dissabte a la tarda
Imatge de la Fira del Disc, aquest passat dissabte a la tarda | Berta Ruiz

Com cada any, la plaça de Mossèn Joan Batalla ha estat l'escenari d'una nova edició de la Fira del Disc –emmarcat en els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí–. Donades les circumstàncies actuals de la covid-19, la fira s'ha reduït a dos dies –dissabte i diumenge– quan habitualment s'allargava de divendres a dilluns. Per altra banda, el nombre de parades també s'ha reduït a cinc –l'any passat en van ser vuit–, per tal de mantenir les distàncies de seguretat. No obstant això, la fira ha tornat a ser una cita per als amants del col·leccionisme musical. S'hi podien trobar vinils i cd's de diferents estils i èpoques, dvd musicals i d'altres productes relacionats amb el món de la música i de l'audiovisual per comprar o canviar amb d'altres col·leccionistes.

"El vinil és el que està pujant més"

El responsable de la Fira del Disc ––Àngel Querol–– ha valorat molt positivament aquesta nova edició a revistacambrils.cat: "Aquest any hem fet dos dies pel tema del covid-19, però ha anat molt bé de públic. La gent té motes ganes de música i la plaça de Mossèn Joan Batalla és un espai molt agradable. Hi han participat paradistes arribats de diferents punts com Barcelona, Tarragona, Blanes o Granollers". El descens de gent aquest estiu a Cambrils també s'ha fet notar durant els dos dies de la fira. Segons ha dit Querol, "hem notat, sobretot, la falta del turista francès o anglès –que comprava molts vinils–, però realment, la gent que ha vingut ha estat més o menys la mateixa tot i que, lògicament, a Cambrils hi ha menys gent que l'any passat". Pel que fa als formats que tenen més tirada, Querol ha comentat que, "el vinil és el que està pujant més, sobretot molta gent jove d'entre 16 o 18 anys que està començant les seves col·leccions de vinils. Hem tingut un cap de setmana molt maco i molt fresquet".

Diferents imatges de les parades instal·lades aquest cap de setmana a la plaça de Mossèn Joan Batalla

 

Comenta aquest article