Informació general

Meteorologia

L'episodi de pluges i tempestes passa de llarg a Cambrils

Cambrils ha quedat al marge de les intenses precipitacions que han patit altres poblacions catalanes en el tan anunciat episodi de tempestes sobre Catalunya, des d'ahir al vespre

Per Lluís Rovira i Barenys

Cel ennuvolat sobre Cambrils, aquest matí de dissabte
Cel ennuvolat sobre Cambrils, aquest matí de dissabte | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils ha quedat al marge de les intenses precipitacions que han patit altres poblacions catalanes en el tan anunciat episodi de tempestes sobre Catalunya, des d'ahir al vespre. El volum de precipitació recollit a l'estació meteorològica de la Casa Sant Josep, ahir a la nit, va ser de 4 litres/m2. La comarca del Baix Camp va quedar en un dels extrems del front de pluges més actiu. El que sí s'ha notat, però, és la desaparició de la xafogor intensa que ha fet aquests darrers dies acompanyada d'una lleugera baixada de les temperatures. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són que fins a primera hora de la tarda el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert arreu. A partir de llavors s'obriran clarianes per l'oest fins a quedar el cel entre poc i mig ennuvolat a ponent i al sud del país i entre mig i molt ennuvolat a la resta. De cara a demà diumenge, la nuvolositat minvarà fins a quedar serè o poc ennuvolat en general i a la costa tarragonina es preveu un dia amb sol.

Incidències a Catalunya

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 436 trucades per 260 incidents relacionats amb les intenses pluges d'aquesta passada nit i matinada fins a les 9 hores. Cap d’aquestes de gravetat. Per comarques s’han rebut trucades des del Tarragonès (199), Berguedà (55), Ripollès (51) i Segrià (45). Per municipis s’han rebut trucades des de Tarragona (125), Lleida (40), Altafulla (31), Ripoll (24), El Catllar (13), .

La majoria d’incidents a causa de les pluges han estat per inundacions, incidències de trànsit, obstacles a la calçada i rescat de persones. En el 77% de les trucades al 112 s’ha activat Bombers i el en el 23% s’han activat Mossos d’Esquadra i les policies locals. 

 

Comenta aquest article