Informació general

Successos

Els Mossos d'Esquadra denuncien un conductor per circular a 227 km/h a l'A-7, a Mont-roig del Camp

Per Redacció

Vehicle captat mentre el conductor conduïa a 227 km/h
Vehicle captat mentre el conductor conduïa a 227 km/h | Cedida (Mossos d'Esquadra)

Agents de la Policia dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona han denunciat un home de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per circular a una velocitat penalment punible. Al voltant d’un quart de nou de la nit del passat dimecres, en un control de trànsit al quilòmetre 1137 de l’A-7 a Mont-roig del Camp es va caçar el turisme que conduïa a 227 km/h en sentit Barcelona. Una vegada identificat el conductor, els agents el van denunciar per circular a una velocitat penalment punible. I és que aquest tram de carretera està limitat a 120 km/h, de manera que el detingut anava a més del doble de la velocitat permesa.

Cinquè conductor circulant a més de 200 km/h en poques setmanes

Cal recordar que el passat 7 d’agost, els mossos van detenir dos homes de 25 i 50 anys, de nacionalitats marroquina i italiana per circular a 246 i 214 km/h respectivament amb els seus vehicles per l’AP-7 a Cambrils i Reus. El primer d’ells, es va considerar com una de les velocitats més altes que un radar de Mossos d’Esquadra ha registrat mai a Catalunya. Aquell dia i al mateix punt, els mossos van detectar un altre vehicle que circulava a una velocitat de 208 km/h. En aquest cas, van denunciar administrativament el conductor. 

Justament el conductor d’un altre vehicle també ha estat denunciat avui administrativament després que al voltant de la una de la matinada, el radar ha detectat el vehicle que conduïa a 200 km/h al punt quilomètric 264,5 de l’AP-7, al terme municipal de Tarragona, en sentit Barcelona.  El punt on s’havia establert el control és un tram d’autopista amb la circulació limitada a 120 km/h.

Campanya policial intensiva de controls de velocitat

La detecció d’aquestes velocitats tan altes al Camp de Tarragona s’ha emmarcat en una campanya intensiva de velocitat que Mossos d'Esquadra i policials locals de trànsit de tota Catalunya, coordinats pel Servei Català de Trànsit (SCT), han dut a terme amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat derivada de circular a velocitats superiors a les permeses.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària: és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.

Comenta aquest article