Informació general

Educació

L'AMPA de l'escola Mas Clariana posa en marxa la campanya «Per una escola segura en situació de covid-19»

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una aula de l'escola Mas Clariana
Imatge d'arxiu d'una aula de l'escola Mas Clariana | Berta Ruiz

L'AMPA de l'escola Mas Clariana ha engegat la campanya "Per un escola segura en situació de covid-19". Segons l'associació de pares i mares del centre, "el Departament d'Educació de la Generalitat, fins a dia d'avui, no ha posat els mitjans i recursos suficients per afavorir un entorn segur a l’escola. Per aquest motiu animem a totes les famílies de l’escola Mas Clariana, d'altres escoles de Cambrils i fins i tot de tot Catalunya –amb el suport de tota la comunitat educativa–, a participar en una campanya per demanar a la Generalitat les mesures suficients i adequades per preservar el dret a l’educació presencial, que és la que necessiten tots els infants i redueix més les desigualtats. A més, no volem que el retorn a l'escola representi cap perill per a la salut dels infants i dels professionals que acudeixen a l’escola".

Per tot plegat, l'AMPA de l'escola Mas Clariana demana:

- Menys alumnes per classe i, per tant, més contractació de docents.

- Més espais disponibles, siguin cedits, remodelacions o adaptacions.

- Jornada continuada mentre la situació persisteixi tenint en compte que a les entrades i sortides és on hi ha més risc de contagi.

-Més de mecanismes de conciliació familiar-laboral no només en períodes de quarantena sinó vetllar per tal això sigui una realitat en el futur i protegir als nostres avis.

-Mesures de prevenció i provisió de materials desinfectants, hidrogels, etc, a més de neteja i desinfecció freqüent 2 o 3 vegades al dia de les aules i zones comuns.

Des del centre reclamen, tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de Cambrils, "respostes efectives per assegurar l'educació i la salut".

Missatges al departament d'Educació i difusió de la campanya a les xarxes socials

En el marc d'aquesta campanya, l'AMPA de l'escola Mas Clariana insta a enviar un missatge al Departament d’Educació a través de la seva Bustia de Contacte. Demanen difusió de la campanya a través de les diferents xarxes socials amb les cites @educaciocat @JosepBargallo@ajcambrils i l’etiqueta #EscolaSegura a totes les publicacions.

Les instruccions per enviar els missatges al departament són:
1. Fes-ho a través de la seva Bustia de Contacte https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/generic/conqxsGeneric.do?webFormId=391&set-locale=ca_ES
2. Un cop dins de la Bústia, veuràs que hi ha tres opcions sobre el tipus de comunicació que vols enviar. Escull l’opció: Formular una queixa
3. A continuació trobaràs tres apartats: al Tema:“Educació i formació”; Subtema1:“Centres i serveis educatius”; Subtema 2:Centres Públics
4.Al camp Assumpte: "Volem un retorn a l’escola de forma segura"
5.A la secció Missatge escriu el que tu vulguis en relació amb la reivindicació. (L'AMPA deixa el següent exemple que es pot copiar i enganxar: "Benvolgudes i benvolguts,
Demano al departament d’Educació que compleixi amb el pla d’obertura de l’any 2020-21 que va anunciar la Generalitat i que recomanava un màxim de 13 alumnes a l’aula, al cicle d’educació infantil i primària, sempre mantenint la distància de seguretat, com a mesura preventiva de contagi de la COVID-19.Exigim que la Generalitat proveeixi a tots els centres educatius de material suficient com desinfectants, mascaretes, hidrogels, termòmetres, etc i presa de temperatura diària com a mesura preventiva. També demanem que es reforci la neteja i desinfecció dels centres educatius de 2 a 3 vegades al dia mínim.Demanem que es faciliti l’ús d’espais públics per disposar de més zones per mantenir la distància de seguretat, espais oberts, fer remodelacions, adaptacions, etc. Per acabar, demanem mecanismes de conciliació no només pel que fa als períodes de quarantena sinó apostar per la conciliació en el futur. Demanem i exigim que es compleixin les condicions i es posin els mitjans i recursos suficients i adequats per un retorn a l’escola presencial amb les màximes garanties i condicions de seguretat".
6. A continuació has de posar les teves dades de contacte (només cal omplir els camps que portin un asterisc*) i en l’apartat d’avisos indicar que vols rebre una comunicació per correu electrònic cada cop que canviï l’estat de la comunicació. Així tindràs una resposta per escrit del Departament sobre la petició formulada de retorna a l’escola de forma segura.

Comenta aquest article