Informació general

Coronavirus

Cambrils passa de tenir un índex de risc de brot de coronavirus «baix» a tenir-lo «alt» en dos dies

Aquest passat dilluns, el municipi se situava en aquesta franja baixa –gairebé al límit de l'índex "mitjà"–, però des d'ahir, Cambrils ha incrementat les seves xifres

Per Redacció

Imatge de gent passejant pel port, aquest mes d'agost
Imatge de gent passejant pel port, aquest mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

En només dos dies, Cambrils ha passat de tenir un índex de risc de brot de coronavirus "baix" a tenir-lo "alt". Aquest passat dilluns, el municipi se situava en aquesta franja baixa –gairebé al límit de l'índex "mitjà"–, però des d'ahir, Cambrils ha incrementat les seves xifres. Aquestes dades són les que actualitza diàriament el mapa interactiu elaborat per TV3 amb les estadístiques de tots els municipis de Catalunya. Recordem que el mapa estableix diferents escales: de 0 a 30 el risc és molt baix; de 31 a 70 el risc és baix; de 71 a 100 el risc és mitjà; de 101 a 200 el risc és alt i més de 200 el risc és molt alt.

Segons la darrera actualització de les dades –realitzada avui 26 d'agost a les 9:48 hores–, les xifres que registra Cambrils són les següents: amb 33.898 habitants i una densitat de població de 962,74hab/km2, el mapa el situa dins d'un índex de risc de 115.76 (Alt), quan dilluns era de 69.53 (Baix). Respecte ahir, aquesta dada també ha pujat, perquè ahir dimarts se situava en 94.71

Quant a casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, el mapa en situa 15, quan dilluns era de 10; mentre que els casos diagnosticats amb PCR els últims 14 dies, els xifra en 22, quan dilluns indicava 21. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils és de 64.90, que augmenta respecte les dades de dilluns quan era de 56.05. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) també puja substancialment fins a 1.78, quan fa dos dies era de 1.24 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Cal destacar, segons ha informat TV3 en els seus gràfics que, de vegades, en localitats o regions sanitàries amb baixa densitat de població i un comportament de pocs contagis, qualsevol petit increment pot distorsionar les dades de risc sense que la situació sigui de gravetat.

Salou i Tarragona en un índex "alt"

Respecte a d'altres municipis propers, tal com informava revistacambrils.cat aquest passat dilluns, segueix la mateixa línia d'incidència. Les poblacions de Salou i Tarragona es mantenen en un índex de risc "alt", mentre que Vila-seca i Reus segueixen tenint un risc "molt alt".

Resseguint alguns municipis veïns, Mont-roig se situa en nivell "alt"; Riudoms "mitjà"; Montbrió del Camp se situa en nivell "baix" i Vinyols i els Arcs i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant el mantenen "molt baix".

Comenta aquest article