Informació general

Dolors Comas va oferir una xerrada sobre la desigualtat entre homes i dones, ahir al centre Les Basses

Per Berta Ruiz



Dolors Comas -al centre de la imatge- juntament amb Hortènsia Grau i Marlen Fernández
L'exdiputada d'Iniciativa per Catalunya-Verds, i actual membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya -Dolors Comas- va ser oferir ahir al vespre al centre Les Basses, la xerrada "Dones, les altres polítiques". Juntament amb ella hi van ser presents la presidenta local d'ICV a Cambrils -Marlen Fernández- que va ser l'encarregada d'encetar l'acte, i Hortènsia Grau. A la xerrada també hi van assistir els regidors Salvador Matas i Ramón García-Mateos.

Dolors Comas va centrar la seva intervenció en els eixos de desigualtat que existeixen entre els homes i les dones en la nostra societat, les possibles correccions que es poden fer per trobar la igualtat i les apostes bàsiques per encarar aquest tipus de qüestions en les properes eleccions municipals. Segons va explicar l'exdiputada d'ICV a Revista Cambrils Diari Digital, existeixen diversos eixos de desigualtat, "desigualtat en el treball, en el poder, desigualtat en el mitjans de comunicació, desigualtat en el repartiment del treball familiar. Cal combatre la feminització de la pobresa, cal combatre la violència contra les dones, cal reflexionar sobre l'organització de les poblacions sota el punt de vista d'horaris per fer compatibles les diferents activitats d'oci, família i treball".

Durant la seva intervenció, Dolors Comas també va centrar la xerrada en la reflexió de la vida quotidiana per trobar polítiques a favor de la igualtat d'oportunitats envers les dones, "i al mateix temps a favor de tothom. I incidir en la vida quotidiana de les dones vol dir parlar de temps, de com ens distribuïm el temps i com el fem compatible". A banda, Dolors Comas també va abordar la qüestió de la cura a altres persones, que generalment estan a càrrec de les dones, "des de les tasques de criança de les dones joves, fins a la cura de les persones malaltes o les persones grans que ja no es poden valdre per elles mateixes. Aquestes són qüestions que creen moltes situacions d'angoixa a les famílies, i sobretot a les dones". En aquest sentit, segons va afirmar Comas, "cal fer una mirada més transversal. Si pensem quins són els problemes que ens trobem en la vida quotidiana, tenim més claus per poder-los resoldre i fer més polítiques a favor de les dones".

Comenta aquest article