Informació general

Coronvirus

Reus tanca fins el 7 de setembre els equipaments esportius municipals i ajorna les activitats culturals i turístiques

El consistori vetllarà perquè a les terrasses dels bars hi hagi una distància mínima de dos metres entre cadires

Per ACN

Dos voluntaris de Protecció Civil controlant l'ús de mascareta entre dos veïns de Reus asseguts en un banc del passeig Sunyer, el passat 18 d'agost
Dos voluntaris de Protecció Civil controlant l'ús de mascareta entre dos veïns de Reus asseguts en un banc del passeig Sunyer, el passat 18 d'agost | ACN (Roger Segura)

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus ha adoptat aquest dilluns noves restriccions per frenar l'evolució de la covid-19 a la ciutat. Fins el 7 de setembre queden tancats tots els equipaments esportius municipals i s'han ajornat les activitats culturals, de promoció de ciutat i lúdiques organitzades pel consistori. També s'ha decretat una distància mínima de dos metres entre les cadires de diferents grups a les terrasses dels bars. Alhora s'han imposat restriccions d'aforament a un màxim d'un terç als autobusos municipals, a les sales de vetlla i al tanatori. El cementiri es mantindrà obert. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha apuntat que si cal fer més cribratges demanarà a Salut que es facin als mateixos barris.

En el cas dels equipaments esportius privats, Pellicer ha recomanat als clubs "que actuïn en conseqüència", si bé si decideixen seguir oberts és una decisió d'ells. En el cas de les visites turístiques organitzades per operadors privats, "no s'autoritzen les que suposin una concentració de persones", ha assenyalat. Aquestes mesures se sumen a les que ja es van aprovar el passat divendres, que preveien el tancament de parcs municipals, de les instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure, de les zones de jocs infantils i el reforç de la desinfecció de la via pública en el conjunt de la ciutat.

Reunions i petició

El batlle també ha apuntat que aquest dimarts es reunirà amb els restauradors i els comerciants de la ciutat per explicar-los les noves mesures. També ha sol·licitat una trobada amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, amb el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i amb el gerent de la Regió Sanitària al Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, per disposar de "tota la informació possible i treballar junts i de manera coordinada". Sobre els cribratges massius que el departament de Salut està duent a terme en tres barris de la ciutat, ha comentat que, si se n'han de fer en el futur, demanarà que es duguin a terme en els mateixos barris i no pas al CAP Sant Pere o a l'Hospital Sant Joan, que ha reconegut que "queda lluny". "Hem posat bus i pàrquing gratuït, però no és suficient", ha dit.

En aquest sentit, ha afirmat que la situació a Reus és "d'alerta, preocupant, però no d'alarma" i ha volgut transmetre un "missatge de tranquil·litat i de confiança" a una ciutadania que "està cansada". Tot i això, ha demanat un nou esforç: "Si no fem cas d'aquestes mesures, n'haurem de prendre de més dràstiques", ha advertit; i ha assenyalat: "És ara quan hem de demostrar la nostra solidaritat".

Pel que fa a actituds incíviques, ha detallat que s'ha incrementat el control sobre l'obligació de dura mascareta a la via pública i que s'han imposat 258 sancions, "la majoria els últims dies". Entre juliol i agost, la Guàrdia Urbana també ha aixecat més de 160 actes relacionades amb el 'botellón'.

Comenta aquest article