Societat

Solidaritat

Comença el repte solidari de 600 km a peu per recaptar productes pel Banc dels Aliments

Per Redacció

Inici del trail solidari en favor del Banc d'Aliments
Inici del trail solidari en favor del Banc d'Aliments | Cedida

Més d'una desena d'esportistes han començat a recórrer aquest dilluns els més de 600 quilòmetres de trail solidari que els espera aquesta setmana, des de l'Alt Empordà fins a Terres de l'Ebre. El tret de sortida té lloc a les vuit del matí al Mirador del Port Grec de Sant Martí d'Empúries, on comença el GR-1. Durant el recorregut de la carrera, s'habilitaran punts de recapte de productes en benefici del Banc dels Aliments, en el marc de la campanya La fam no fa vacances. A les comarques tarragonines, els corredors completaran les etapes finals de la ruta, acabant els 600 quilòmetres el dissabte a Roquetes (Terres de l’Ebre).

Hi haurà 13 esportistes –10 homes i 3 dones–que faran tot el trail de punta a punta, tot i que s'espera que es vagin afegint més participants en altres punts del camí o que en facin etapes concretes. "Cal tenir en compte que tampoc és una activitat que fem a nivell competitiu, no competim contra ningú, qualsevol que volgués afegir-s'hi no hi hauria problema", ha explicat Albert Herrero, un dels participants de la carrera resident a Girona, proclamat campió d'Europa l'any 2017 en curses d'orientació en la modalitat de Rogaine.

Entre Sant Martí d'Empúries i Banyoles el camí és prou pla, però a partir de llavors, ja desafiarà el desnivell. "El ritme serà suau perquè és una ruta llarga pels qui facin els 600 km i s'ha de poder sostenir", ha assenyalat. "El començament de la cursa podrem córrer més trossos però es basarà sobretot a caminar moltes hores al dia i no parar gaire", ha afegit.

En aquest sentit, la distància d'aquest trail és atípica, ja que solen ser habituals els recorreguts de 100 km o 100 milles –de vegades fins i tot s'arriben a curses d'entre 300 km i 400 km–però pocs corredors han fet abans una carrera de 600 quilòmetres. La ruta travessarà tot Catalunya i uneix els traçats del GR-1 i GR-7 fins a la meta, Roquetes (Terres de l'Ebre), on els participants esperen arribar aquest dissabte 29 d'agost.

Comenta aquest article