Informació general

Coronavirus

S'estudia la possibilitat d'establir restriccions de mobilitat entre les comunitats autònomes de cara al proper cap de setmana

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'AP-7, al seu pas per Cambrils
Imatge d'arxiu de l'AP-7, al seu pas per Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Aquesta setmana, el govern espanyol podria plantejar restriccions a la mobilitat atenent a l'agreujament de la pandèmia de coronavirus que s'ha produït aquestes darreres setmanes. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, estudia la possibilitat de plantejar aquestes restriccions de mobilitat a nivell de comunitats autònomes i fer-ho, però, sense haver de decretar un nou estat d'alarma. Per la seva part el Ministeri de Sanitat ha mostrat a diversos governs autonòmics la seva inquietud per l'evolució dels infectats i l'increment d'ingressos hospitalaris. En aquestes converses els ha traslladat de manera "informal" la necessitat de prendre noves mesures si els pròxims dies no hi ha un gir en l'actual tendència.

Aquestes noves mesures, que possiblement s'anunciarien aquest proper dijous 27 d'agost a la Interterritorial de Salut, afectarien sobretot la mobilitat de les persones i suposarien, a la pràctica, fer passes enrere. Es podria tornar a iniciatives semblants a les de la fase 2 de la desescalada, però més limitades i no circumscrites a les províncies, sinó a l'àmbit de cada autonomia. Recordem que a la fase 2 estaven prohibits els desplaçaments entre províncies.

 

Comenta aquest article