Informació general

Salut

Reus recomana limitar al màxim qualsevol desplaçament i estableix mesures especials per frenar els contagis

Per Redacció

Imatge d'una sanitària obrint la porta d'un mòdul habilitat al CAP Sant Pere de Reus, mentre hi ha una cua esperant a fer-se la prova PCR, el passat 20 d'agost
Imatge d'una sanitària obrint la porta d'un mòdul habilitat al CAP Sant Pere de Reus, mentre hi ha una cua esperant a fer-se la prova PCR, el passat 20 d'agost | ACN (Núria Torres)

Reus ha adoptat una sèrie de mesures especials per mirar de frenar l'augment del nombre de contagis de coronavirus. Per un costat, s'ha demanat que es limitin al màxim els desplaçaments. Tant des del departament de Salut de la Generalitat com des de l'Ajuntament de Reus, es recomana sortir de casa només per motius essencials: anar a la feina o al metge, fer compres bàsiques, cuidar persones dependents i limitar al màxim la circulació pels carrers.

Es recomanar limitar les trobades al grup de convivència habitual, que ha de ser tan estable com sigui possible. No es poden fer trobades i reunions de més de 10 persones: ni en domicilis particulars ni en espais públics. Pel que fa als actes religiosos, com ara casaments, celebracions, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència a un terç de l'aforament.

Els espectacles públics i les activitats culturals, recreatives i esportives no poden superar el 50% de la capacitat. Els parcs municipals, les zones de jocs infantils i les instal·lacions esportives a l'aire lliure estan tancades al públic. Quant a l'àmbit de l'hoteleria i la restauració, els bars i restaurants han de reduir a la meitat l'aforament els espais interiors i indicar de manera visible aquest nombre màxim. A les terrasses, es reduirà a la meitat l'espai disponible. Sempre que sigui possible es recomana utilitzar el servei a domicili i fer comandes per emportar.

Tampoc es pot fumar a la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. La limitació també és aplicable a qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats

Segueixen les proves de PCR als barris reusencs

Per altra banda, se segueixen realitzant les proves PCR –gratuïtes– per a la contenció de la transmissió comunitària. Avui dilluns, se seguiran fent les proves als veïns del barri de La Pastoreta, de les 8 a les 20 hores, a l'hospital de Sant Joan.

Comenta aquest article