Informació general

Hoteleria

Els hotels del Pòsit i de la Llosa i els apartaments de la plaça de l'Església de Sant Pere, una inversió de 50 milions d'euros

La construcció ha anat a càrrec del grup d'empreses Natarent i els tres establiments seran operats per la cadena Alegria Hotels

Per Redacció

Pla general simulat de l'exterior del futur Hotel La Llosa
Pla general simulat de l'exterior del futur Hotel La Llosa | Cedida

Els tres nous projectes hotelers de Cambrils -els apartaments de la plaça de l'església de Sant Pere, l'Hotel Pòsit i l'Hotel La Llosa- seran operats per la cadena Alegria Hotels. La reforma o construcció dels tres nous actius d'allotjament turístic va a càrrec del grup d'empreses Natarent, qui farà una inversió final de més de 50 milions d'euros per les tres infraestructures.

Els apartaments situats a l'antic "Hotel Príncep" entraran en funcionament aquest mes

El primer a entrar en funcionament, aquest mes d'agost, és l'ALEGRIA Cambrils Chic! Apartaments. Es tracta d'un edifici d'ús exclusiu per dotze apartaments turístics, ubicat al carrer Narcís Monturiol -a tocar de la plaça de l'església de Sant Pere- on hi havia l'antic "Hotel Príncep", el qual ha estat completament reformat en els últims mesos.

L'Hotel Pòsit finalment obrirà el 2022, més tard del previst

D'altra banda, Alegria Hotels també operarà l'Hotel Pòsit, encara en construcció i amb nombrosos retards acumulats a l'inici de les obres. Segons les darreres notícies publicades a revistacambrils.cat, l'obertura d'aquest hotel estava prevista per la primavera del 2021, tal com va anunciar l'antic operador BRIC Consulting. Ara, segons una nota de premsa facilitada per 3 Capital Real Estate, qui se n'ha encarregat de l'estudi de viabilitat i del procés de selecció d'operador, la previsió d'obertura és l'any 2022, encara que no se n'especifica el mes.

Com ja s'havia anunciat el maig del 2019, aquest hotel serà de categoria quatre estrelles i comptarà amb 67 habitacions (10 de les quals seran suites d'entre 23 i 36 m2).  El nou hotel tindrà més de 4.200m2 de superfície construïda total i, segons 3 Capital Real Estate, "permetrà donar continuïtat al teixit urbà" perquè comptarà amb una planta baixa i quatre alçades, de manera que no esgotarà ni l'edificabilitat ni l'altura màxima permeses. Des de l'operador destaquen que la nova construcció tindrà una façana sobre la plaça i un gran atri interior de tres plantes d'alçada.

 El 50% de la superfície en planta baixa de l'Hotel Pòsit es destinarà a usos comercials "que col·laborin a revitalitzar el centre de Cambrils", com ja s'havia comunicat. D'altra banda, s'ha informat que la infraestructura disposarà d'un restaurant en planta baixa obert a la ciutat i, com a serveis, oferirà als seus clients gimnàs, piscina desbordant, pool bar i una sala mirador a l'última planta.

L'obertura de l'Hotel La Llosa serà a finals de 2021 o principis de 2022

Finalment, l'Hotel La Llosa, del qual l'empresa Natarent va començar-ne la construcció aquest passat mes de maig, també serà operat per Alegria Hotels. Aquesta infraestructura està situada a toca del passeig de Ponent, "a l'últim sòl disponible davant de la platja de Cambrils", segons l'empresa 3 Capital Real Estate. La previsió és que aquest nou hotel entri en servei a finals de 2021 o principis de 2022, ja que la seva construcció es desenvoluparà al llarg de 18 mesos, ajustant-se a la normativa municipal que prohibeix moviments de terres i la construcció d'estructures durant la temporada turística més intensa. Com ja s'havia anunciat, l'edifici serà de categoria quatre estrelles superior i disposarà de 90 habitacions de diferents tipologies i servei de restauració.

Entre els serveis que la nova promoció hotelera oferirà, hi ha una piscina exterior, un gimnàs, zona Wellness i una sala de conferències. Segons la nota de premsa facilitada per l'operador, la seva arquitectura serà singular i l'elecció dels materials i la composició dels espais pretenen transmetre la sensació de privacitat i descans, tenint en compte que la seva ubicació és propera a la platja i als serveis d'oci.

L'empresa responsable de l'estudi de viabilitat estima que els tres nous projectes crearan més de 60 llocs de treball

L'empresa 3 Capital Real Estate, responsable de l'estudi de viabilitat i del procés de selecció de l'operador, també estima que aquests nous projectes turístics crearan més de 60 llocs de treball directes en total, a banda del personal eventual i dels efectes sobre la despesa a la ciutat.

La previsió és que els nous hotels estiguin oberts gran part de l'any, per tal de col·laborar en la desestacionalització de la destinació Cambrils. També estaran principalment orientats al turisme familiar i basaran la seva diferenciació en la gastronomia tradicional, l'oferta d'allotjament i els serveis complementaris, com la pràctica d'esports nàutics.

Per últim, quant a les empreses responsables, l'estudi de viabilitat ha anat a càrrec de 3 Capital Real Estate, qui ha assessorat la signatura d'un contracte a llarg termini amb la cadena Alegria Hotels. El grup d'empreses Natarent ha delegat a Elix la gestió integral dels tres projectes, mentre que l'arquitectura dels dos hotels va a càrrec de l'estudi Isern Associats en col·laboració amb JG Enginyers, BAC Engineering Consultancy Group i Ardèvol Consultors Associats. La construcció la realitzarà Ferré, Sorigué i Units-4 i l'assessoria legal anirà a càrrec del bufet de Josep Alarcón i Mes Advocats.