Informació general

Economia

Juan Carlos Romera (Cs): «La ràtio d'endeutament de l'empresa municipal Ingesòl s'ha triplicat en tres anys»

El portaveu municipal de Cs Cambrils destaca que «el termini mitjà de pagament a proveïdors ja arriba als 93 dies» i que «les dades econòmiques de la societat són molt preocupants»

Per Redacció

Platja del Regueral, a principis d'aquest estiu
Platja del Regueral, a principis d'aquest estiu | Lluís Rovira i Barenys

El portaveu municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils, Juan Carlos Romera, ha assegurat que "la ràtio d’endeutament de l’empresa municipal Ingesòl EPEL s’ha multiplicat per tres en només tres anys, entre el 2016 i el 2019, i ha passat del 2 al 6, cosa que demostra que la societat es troba en una situació financera molt complexa i amb un deute que no para de créixer".  Aquesta és una de les dades que s’extreu de la informació econòmica sobre la societat que gestiona les llars d’infants municipals, el pla local d’habitatge i la neteja i manteniment de platges, i que el Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Cambrils va demanar per escrit el passat mes de juliol.

El portaveu municipal de Cs també ha explicat que "tant la ràtio de tresoreria com la de liquiditat es troben per sota dels valors recomanats, cosa que vol dir que Ingesòl EPEL té problemes per poder fer front a les factures". De fet, "el termini de pagament a proveïdors s’ha incrementat i ha passat dels 35 dies de mitjana al 2016 als 93 durant el 2019, un fet especialment preocupant perquè afecta moltes petites i mitjanes empreses que presten serveis a Cambrils".

Per Romera, "aquestes dades econòmiques són molt preocupants, ja que deixen clar que aquesta empresa municipal és inviable i es troba en una situació econòmica molt delicada". "Durant aquest 2020 l’Ajuntament ja ha demanat tres pòlisses de crèdit per Ingesòl i, veient la situació de l’empresa, segur que aquestes no seran les últimes", ha afegit. Per això, el portaveu municipal de Cs ha apostat de nou "per dissoldre aquesta empresa municipal i per la gestió directa de l’Ajuntament, una opció que permetria un important estalvi i també la millora dels serveis que presta". "Ara mateix l’Ajuntament necessita, més que mai, una gestió eficient i una optimització de tots els recursos per poder atendre les necessitats derivades de la crisi social i econòmica causada per la COVID-19", ha conclòs.

Comenta aquest article