Cultura

Música

La cambrilenca Nathalie Bretoneche treu el seu nou single «Fuel»

La cantautora, amb la seva darrera cançó, vol transmetre un missatge de positivisme i autoestima i explica que també l'ha portat a crear l'ONG «Use it as Fuel»

Per Maria Vidal

Portada del single «Fuel» de Nathalie Nesh
Portada del single «Fuel» de Nathalie Nesh | Cedida

La cantautora cambrilenca Nathalie Bretoneche, de nom artístic Nathalie Nesh, va treure el seu darrer single a finals del mes de juliol. Es tracta de "Fuel", una cançó d'estil pop-rock escrita per ella i pel músic Ramale Archibald, també conegut com King Male, que des del 24 de juliol està disponible a totes les plataformes digitals -com Spotify, iTunes, Apple Music, Amazon, Google Play, YouTube Music o TikTok-. Bretoneche ha explicat a revistacambrils.cat que el single el va escriure l'any passat, però el va gravar a principis d'enguany.

Bretoneche s'autodefineix com una persona "d'origen multicultural", ja que va néixer a Suècia, el seu pare és peruà i la seva mare sueca, va créixer a Cambrils, ha viatjat per molts països i des del 2003 es va traslladar als Estats Units per formar-se artísticament. Actualment, fa 5 anys que resideix a la ciutat Fort Lauderdale, situada a l'estat de Florida. Tot plegat, li ha permès aprendre sobre cultures d'arreu del món i viure diferents realitats. Aquestes experiències van marcar i inspirar a la cantautora, que va decidir que a través de tots els seus projectes brindaria un missatge de positivisme i motivació. De fet, «Fuel» és el resultat d'una d'aquestes metes i el primer treball d'aquest nou moviment positiu, ja que la cançó vol elevar la consciència de la societat amb un contingut d'autoestima i acceptació i té com a propòsit promoure la salut mental i el benestar, una filosofia que Bretoneche ha tingut sempre present.

«Fuel» és un missatge col·lectiu per promoure la igualtat i la justífica

La cantant ha comentat que va escriure «Fuel» "pensant que, si decidim veure els moments difícils com una experiència de la qual en podem aprendre, podrem utilitzar aquesta energia com a gasolina per fer-nos més forts i savis. A vegades, després dels moments més durs, és quan la vida es torna més bonica perquè ens dona una altra perspectiva que fa que siguem més agraïts per les petites coses". "Quan vam compondre aquesta cançó, no la vam dirigir a una persona o a un grup en específic, sinó que és un missatge col·lectiu que té la intenció d'ajudar a combatre el bullying i crear justícia i igualtat entre tots, sense importar el color de pell, orientació sexual, estat de salut o situació econòmica", afegeix la cambrilenca.

Quant als propers treballs musicals, Bretoneche ha anunciat que té diversos projectes en marxa. En primer lloc, continuarà fent música amb aquest missatge positiu, l'estil que ha estrenat amb «Fuel», i aviat traurà més singles. També es troba component cançons amb el seu guitarrista Beto, per diferents oportunitats comercials.  A més, està preparant un canal de Youtube sorpresa. La cantant ha declarat que "la pandèmia ens ha parat tots els shows, i per això estem treballant a l'estudi".

D'altra banda, el contingut de la cançó «Fuel» la va portar a desenvolupar «Use it as Fuel», una ONG dedicada a donar suport a diversos projectes educatius que fomenten la creativitat, el creixement personal i la salut mental. Segons Bretoneche, "aquesta ONG sempre ha sigut el meu somni. A més, ara estem en un moment crític, hi ha molta gent amb depressió i passant per moments difícils". També indica que aviat es farà públic un projecte de la plataforma "Patreon" on els fans podran fer donacions, les quals seran un 50% a favor de l'ONG i un 50% per col·laborar en els costos de les gravacions, els vídeos, etc.

Comenta aquest article