Informació general

Concentració

Es convoca la tercera Concentració per la República a Salou, aquest mes d'agost

El dissabte 22 d'agost, a partir de les 19h, tindrà lloc la Concentració per la República al passeig de Jaume I de Salou

Per Redacció

Cartell de la Concentració per la República que es farà a Salou
Cartell de la Concentració per la República que es farà a Salou | Redacció

El dissabte 22 d'agost, a partir de les 19h, tindrà lloc la Concentració per la República al passeig de Jaume I de Salou. Aquest acte està organitzat per la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat de Cambrils, Salou i Vila-seca i aquest serà el tercer any consecutiu que es fa una concentració d'aquestes característiques en aquest lloc i en ple mes d'agost. La diferència de les dues edicions anteriors és que la convocatòria es feia sota el nom de "Passejada per la República". Enguany, per motius de la pandèmia del coronavirus, es demana l'obligatorietat de dur mascareta als participants de la concentració i també s'establirà l'obligació de respectar la distància de seguretat entre les persones.

Les dues anteriors edicions han estat força concorregudes i en totes dues no han faltat, tampoc, un nombrós grup de persones unionistes a la contra. Una part d'aquestes persones, a més, han exhibit una actitud provocadora durant el recorregut republicà pel passeig de Salou. El primer any fins i tot es va registrar algun incident aïllat entre les dues parts.

Cal recordar, a més, que l'Ajuntament de Salou va aprovar una moció en el ple celebrat el setembre de l'any passat, en la que volia prohibir les manifestacions en els carrers més turístics del municipi. La moció va ser presentada per Salou_Junts, PSC, PP i Cs i va ser aprovada per 17 vots a favor i 4 en contra. De totes maneres, les autoritzacions per a fer manifestacions i concentracions continuen depenent del departament d'Interior de la Generalitat.

El PP de Salou vol que la Generalitat impedeixi la concentració

El PP de Salou va anunciar, ahir, que demanarà de manera expressa a la Generalitat que no s'atorgui l'autorització perquè es pugui dur a terme la manifestació del 22 d'agost al passeig de Jaume I de Salou. Segons el seu portaveu, Mario García, no s'ha de permetre que s'utilitzi aquest espai tan emblemàtic de Salou per fer reivindicacions polítiques ja que, segons García, Salou és un municipi de gran dinamisme turístic i els visitants són molt diversos. A més, també considera que aquestes accions poden perjudicar l'activitat econòmica de la zona afectada així com la imatge de Salou.

 

 

Comenta aquest article