Informació general

Donació de sang

La campanya de recollida de sang del 5 i 6 d'agost al Centre Cultural registra 90 donacions

Per Redacció

La sala d'actes del Centre Cultural, durant la campanya de donació de sang
La sala d'actes del Centre Cultural, durant la campanya de donació de sang

El Centre Cultural de Cambrils, seu per primera vegada de l'última campanya de recollida de sang, va registrar un total de 90 donacions entre els passats 5 i el 6 d'agost. El dimecres a la tarda hi van anar unes 50 persones durant les 4 hores d'extracció (de 17 a 21 h) i el dijous els donants van ser uns 40. La xifra és molt favorable tenint en compte que s'havia de reservar cita prèvia, que l'aforament era limitat a causa de la situació sanitària actual i que, finalment, les hores programades d'extracció es van exhaurir ràpidament. Per respectar les mesures de prevenció i seguretat que s'apliquen a totes les campanyes del Banc de Sang, els donants també disposaven de gel esterilitzant en arribar a l'espai, havien de guardar la distància mínima d'un metre amb la resta de persones, havien de portar mascareta i guants i els prenien la temperatura abans d'entrar a la sala.

Algunes de les persones que van acudir al Centre Cultural també van ser donants de plasma i de moll d'os. Concretament, el dijous es van registrar 7 donacions de plasma i dues de moll d'os. Des del Banc de Sang i Teixits informen que "és tan necessari una cosa com l'altra, sobretot a l'estiu, ja que generalment baixen les donacions de qualsevol tipus".

Els propers dies 14 i 15 de setembre, el Centre Cultural acollirà una nova campanya de donació de sang, per la qual també s'haurà de reservar hora per tal que els donants hi vagin de forma escalonada. 

Comenta aquest article