Informació general

Espai urbà

El PP demana més contundència contra les conductes incíviques dels propietaris de gossos

Per la seva part, des del grup de Cs es va demanar un major control de les plagues

Per Berta Ruiz

Caca de gos en una vorera del barri del Pinaret
Caca de gos en una vorera del barri del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

Les conductes incíviques als carrers –com la no recollida dels excrements i la neteja orins dels gossos–; l'aparició de plagues de paneroles, rates i altres insectes i la recollida d'escombraries va centrar part de les preguntes del PP i de Cs al plenari del passat 27 de juliol. Per un costat, el portaveu del PP –David Chatelain– es va queixar de l'increment de les conductes incíviques relacionades amb els excrements dels gossos al carrer. Segons va dir, "fa temps que esperem la regulació per endurir la norma, però el cert és que no acaba d'arribar. Tenim una norma, però tampoc s'està aplicant d'una forma contundent. A més, ara amb la calor, les miccions del gossos provoquen més males olors i per tant, urgeix posar-se les piles. Caldria establir l'obligatorietat de remullar amb aigua els excrements per evitar les males olors, perquè tot plegat no transmet bona imatge de Cambrils".

Millorar els controls de les plagues de paneroles i rates

Per part de Cs, Juan Carlos Romera també va demanar millorar els controls de les plagues de paneroles i rates, perquè estan ocasionant "seriosos problemes". A aquestes dues qüestions, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– va contestar que ja s'està treballant en l'ordenança de tinença d'animals. I pel que fa a les plagues, Abella va comentar que, "enguany és un any excepcional: hem tingut una primavera molt plujosa que ha repercutit en una major aparició de 'bitxos'. L'esforç que estem fent és considerable, amb un treball preventiu i accions extraordinàries per pal·liar les plagues".

Molèsties en la recollida d'escombraries

En un altre àmbit de coses, el portaveu del PP –David Chatelain– també va explicar que l'activació del reforç del servei de recollida d'escombraries està provocant inconvenients als negocis de restauració que tenen bateries de contenidors a prop. Tal com va dir, "no considerem correcte recollir la matèria orgànica a prop de terrasses on la gent està consumint. Preguem que s'ajustin els horaris per no pertorbar els clients i els propietaris. Per altra banda, la neteja dels contenidors aeris i soterrats no és la més adient i genera males olors". Sobre aquesta qüestió, Lluís Abella va explicar que, "estem fent proves, sobretot a la zona del Port. S'hi acumula molta brossa i per això hem provat de fer passar dos camions perquè no se sobresurti. Són proves, però després d'alguna queixa s'ha tirat enrere".

Comenta aquest article