Informació general

Veïnat

Queixes veïnals per l'estat de deixadesa i la presència de rates i paneroles al carrer Baronia

Els veïns d'aquest carrer de Vilafortuny, prop del Castell, expliquen que les plagues d'animals són un problema molt recurrent a la zona que els impedeix sortir als balcons o terrasses

Per Maria Vidal

Aspecte dels contenidors del carrer Baronia, a la part del darrere del Castell de Vilafortuny
Aspecte dels contenidors del carrer Baronia, a la part del darrere del Castell de Vilafortuny | Cedida

Veïns del carrer Baronia, situat a Vilafortuny, han fet arribar les seves queixes a revistacambrils.cat per denunciar l'estat de deixadesa i la brutícia del seu carrer, així com la presència de rates i paneroles que hi ha actualment per la zona. El carrer Baronia és força extens, ja que realment envolta tota una illa de cases i ocupa l'espai de dues vies. Concretament, els veïns es queixen sobretot de la zona on hi ha els contenidors, col·locats a la part del darrere del Castell de Vilafortuny.

Quant a les plagues de rates i paneroles, una de les veïnes del carrer ha informat a revistacambrils.cat que "des del mes de maig hi ha rates al nostre carrer. El mateix mes van venir des de l'Ajuntament per eradicar la plaga però no han tornat i les rates hi segueixen sent". Explica que això és un greu problema perquè "no podem dormir amb les finestres obertes ni estar-nos a les terrasses o als balcons a les nits, perquè les rates pugen. Passem molta por". En vista de l'abandonament d'aquesta zona pel que fa a les plagues d'animals, han sigut els mateixos veïns els que han posat verí a les clavegueres, "perquè ja no sabíem què més fer", segons comenta la veïna.

Els veïns d'aquesta zona denuncien que les plagues de rates i paneroles són a causa de l'estat de deixadesa del seu carrer, especialment on hi ha situats els contenidors. "Moltes vegades, la culpa és dels mateixos veïns, que deixen la brossa a terra en comptes de llençar-la a l'interior dels contenidors, quan moltes vegades aquests estan buits", manifesta la mateixa veïna que s'ha posat en contacte amb revistacambrils.cat. Respecte al Castell de Vilafortuny, la veïna exposa que els voltants de l'edifici sí que estan molt cuidats i la gespa es talla freqüentment, "però a la gespa del Castell i al recinte també hi ha plagues d'animals". D'altra banda, molt a prop del carrer Baronia hi ha l'antic Club de Tennis Vilafortuny, actualment en desús i en estat de deixadesa, la qual cosa provoca que les rates també provinguin d'allà. En definitiva, els veïns declaren que "és un problema recurrent des de fa anys, i si els carrers continuen estant així, plens de brossa, les rates vindran".

Comenta aquest article