Cultura

Exposició

L'exposició fotogràfica «Joaquim Cabezas. Viure la fotografia» es podrà visitar a la Torre del Port fins el 13 de setembre

Per Redacció

La mostra fotogràfica es pot visitar a la Torre del Port
La mostra fotogràfica es pot visitar a la Torre del Port | Cedida

Des del passat 18 de juliol, es pot veure a la Torre del Port l’exposició "Joaquim Cabezas. Viure la fotografia". La mostra ens dóna a conèixer de manera sintètica la seva important aportació en el camp de la fotografia on va mostrar diversitat d’interessos i tècniques, a la vegada que fa referència a la seva activitat col·leccionista i de divulgació.

La varietat de tècniques i assumptes, així com el fet que moltes de les fotografies estan fetes en el nostre territori la fa molt amena. El sentit de l’humor i la curiositat d’aquest fotògraf i artista, es trasllueix en moltes de les seves obres començant per l’autoretrat que presenta l’exposició, visualment molt estètica. Són característiques que permeten adreçar-la al públic general i no només al públic especialitzat.

Exposició oberta fins el 13 de setembre a la Torre del Port

Joaquim Cabezas Rectoret (1935-2019), d’ofici gravador, és conegut pel seu treball com a fotògraf creatiu i president molts anys de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, entitat molt reconeguda dins el camp de la fotografia. Va morir l’any 2019 a Tarragona, pocs mesos desprès d’inaugurar aquesta exposició antològica de la seva obra que ara tenim el plaer de veure-la a Cambrils. Es tracta d’una itinerància que finalitzarà el 13 de setembre i que ha estat gestionadades del Museu d’Història de Cambrils de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i que compta amb la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Arxiu Històric de Tarragona.

L’exposició original la va organitzar l’Arxiu Històric de Tarragona amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona que li va donar el suport tècnic i part del suport financer, per donar a conèixer part de les obres donades pel fotògraf a l’arxiu (centenars de cartells, publicacions i milers de fotografies). El comissariat va córrer a càrrec de Montserrat Caballero Bassedas, museòloga dels Serveis Territorials i va formar part del Festival Internacional de Fotografia de Tarragona SCAN en la seva edició de 2018. Fins al moment ha itinerat a l’Institut d’Estudis Vallencs (Valls) i al Centre de Lectura de Reus.

Comenta aquest article