Informació general

Igualtat

L'Ajuntament condemna les amenaces que va rebre un jove de Prades per raó de gènere

Per Redacció

L'Ajuntament de Cambrils ha penjat a la seva balconada la pancarta amb els colors irisats que identifiquen el col·lectiu LGBTI+
L'Ajuntament de Cambrils ha penjat a la seva balconada la pancarta amb els colors irisats que identifiquen el col·lectiu LGBTI+ | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils s’adhereix a la declaració institucional aprovada pel Consell Comarcal del Baix Camp per expressar el seu rebuig davant les amenaces a una persona de Prades per raó de gènere. L’Ajuntament expressa el seu rebuig  a qualsevol acte que vulneri els drets i les llibertats del col·lectiu LGBTI+, i mostra el seu suport a la persona afectada, a la seva família i amistats i al veïnat de Prades, que junt amb el seu consistori van reaccionar de forma exemplar i contundent davant d’aquesta  agressió LGBTIfòbica.

Com a mostra de solidaritat envers les persones del col·lectiu LGBTI+, i especialment cap a  la persona de Prades que ha rebut amenaces anònimes, l’Ajuntament de Cambrils ha penjat a la seva balconada la pancarta amb els colors irisats que identifiquen el col·lectiu LGBTI+ i la defensa de la plena garantia dels seus drets i ha compartit missatges de condemna dels fets a les xarxes socials. L’Ajuntament de Cambrils referma que en una societat plural i diversa tothom te el dret a ser i mostrar-se com es sent i a estimar lliurement i els actes LGBTIfòbics no tenen cabuda.

Un jove amenaçat a través d'un anònim en que se li exigeix que "es vesteixi correctament o marxi del poble"

El cas de les amenaces rebudes pel jove de Prades Isaac va sortir a la llum fa un parell de dies. El jove va rebre un anònim amenaçador en el que se li deia que fos una persona normal i que deixés d'actuar com una aberració malaltissa pel poble ja que amb els pentinats que portes i transvestint-te cada dos per tres de dona dones una mala imatge al poble de Prades i avergonyeixes a la gent que hi vivim". En aquest anònim, a més de fer referència als avis i pares del jove se l'amenaçava amb un "o pares o atent-te a les conseqüències" i se li donaven dues opcions, "o pares i et comportes com una persona normal o marxis de Prades i no tornis mai més".

L'anònim es va fer públic a través de les xarxes socials, ahir, i de seguida va aixecar un gran rebombori. Ahir mateix, el Consell Comarcal del Baix Camp va fer una declaració de condemna cap a aquesta amenaça i ahir també, a la tarda, es va fer una concentració de rebuig davant l'Ajuntament de Prades, impulsada pel propi Ajuntament de la localitat.

Comenta aquest article