Informació general

Successos

Apareixen quatre bicicletes elèctriques de lloguer llançades dins de l'aigua de la riera de Maspujols

Per Redacció

Bicicletes elèctriques llançades a l'aigua de la desembocadura de la riera de Maspujols
Bicicletes elèctriques llançades a l'aigua de la desembocadura de la riera de Maspujols | Cedida (Facebook Cambrils en Positiu / Eduardo Mora)

Una setmana després que es presentessin les noves bicicletes elèctriques per desplaçar-se pel municipi, ahir, apareixien quatre d'aquestes bicicletes de lloguer llançades dins de l'aigua de la desembocadura de la riera de Maspujols. Una persona va trucar a la Policia Local avisant de la presència d'aquestes vehicles a la llera. Una patrulla es va desplaçar al lloc i va fer les gestions pertinents per comunicar-ho a l'empresa responsable d'aquest servei. La imatge va ser publicada a la pàgina de Facebook de Cambrils en Positiu (per l'usuari Eduardo Mora) i va córrer per les xarxes socials.

Sobre aquest incident, el regidor de Govern Obert de l'Ajuntament –Eduard Pellicer– ha lamentat l'incivisme d'algunes persones i ha afirmat que s'actuarà davant d'aquest tipus de bretolades incíviques. No obstant això, ha comentat que la iniciativa està tenint una molt bona acollida, ja que en només una setmana, ja s'han donat d'alta unes 230 persones. Segons Pellicer, "tant els turistes com els cambrilencs en fan ús i la valoració és molt positiva. Es tracta d'una prova pilot i ens ha de servir per anar millorant el servei". 

50 bicicletes distribuïdes en 7 punts

Recordem que l'Ajuntament de Cambrils i l'empresa Pedelec Mobility col·laboren en aquesta iniciativa pionera a les comarques de Tarragona. El nou servei compta amb 50 bicicletes elèctriques distribuïdes per set punts de la localitat, que poden ser utilitzades de manera compartida mitjançant una APP mòbil –Ecoblu– que gestiona tot el procés de reserva, utilització, devolució i pagament. Els set punts són: l'estació de tren-zona esportiva; plaça de la Vila; plaça de l'Ajuntament; Escola d'Hoteleria i Turisme; oficina del Patronat de Turisme; avinguda de la Diputació-Regueral (davant del McDonald's) i al passeig de Llevant, al costat de desembocadura de la riera de Maspujols.

Abonament mensual de 24,95 euros

Durant aquesta fase de llançament del nou servei, s’ofereix un abonament mensual de 24,95 euros que permetrà moure’s en bicicleta elèctrica lliurement per Cambrils per menys d’un euro al dia. Aquest abonament mensual té un límit de temps de 60 minuts al dia. L’Ajuntament de Cambrils i Pedelec Mobility han arribat a aquest acord amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible durant aquest període estival, i fins el dia 30 de setembre. En qualsevol cas, tant residents a Cambrils com visitants també podran utilitzar el nou servei de manera discrecional per només 15 cèntims el minut.

Comenta aquest article