Informació general

Política

L'oposició presentarà una queixa davant el Síndic de Greuges per la vulneració dels seus drets durant el darrer ple

Segons el PP, PSC, Cs i el regidor no adscrit Joan M. Artigau, "l'alcaldessa s'extralimita en les seves funcions durant les sessions"

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'edifici consistorial
Imatge d'arxiu de l'edifici consistorial | Berta Ruiz

L'oposició de l'Ajuntament de Cambrils ha decidit presentar una queixa davant el Síndic de Greuges i la Direcció General de l'Administració Local per la vulneració dels seus drets durant el darrer ple. Els grups de Cs, PSC, PP i el regidor no adscrit Joan Maria Artigau remarquen que "l'alcaldessa s'extralimita en les seves funcions durant les sessions, una situació que no és nova però que s'ha agreujat. La llista és llarga: interpretacions restrictives del Reglament Orgànic Municipal, remissió a articles del mateix que no existeixen, talls injustificats de les exposicions dels portaveus indicant en quin sentit deuen exercir el seu torn de paraula, i fins i tot manifestacions respecte a com deu cada grup exercir la feina de casa de fiscalització al govern", destaquen.

"La senyora Mendoza està confonent el càrrec amb la seva persona i no suporta les crítiques"

Juan Carlos Romera (Cs), Ana López (PSC), David Chatelain (PP) i el regidor no adscrit Joan Maria Artigau denuncien que "la senyora Mendoza està confonent el càrrec amb la seva persona i no suporta les crítiques, normals en les tasques de control i fiscalització, mentre que a l'oposició se li retira l'ús de la paraula davant al·lusions directes, extrem que porta al fet de no poder replicar".

En aquest sentit, Cs, PSC, PP i el regidor no adscrit remarquen que "en el darrer ple no van poder defensar el seu posicionament sobre una moció presentada per la pròpia oposició sobre la necessitat de regular les manifestacions en els espais turístics de Cambrils". Critiquen que "Mendoza va arribar a afirmar que es pretenia prohibir el dret de manifestació, tot i que el text ja deixava clar que la finalitat no era aquesta sinó evitar la politització dels espais emblemàtics, especialment en un moment molt complex degut a la situació provocada per la pandèmia". Per això, aclareixen que es ratifiquen en el text presentat i lamenten especialment "l'actitud del regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein i del seu partit, l'NMC, que se suma a JxC i ERC a l'hora de justificar accions desaconsellades per la pròpia Policia Local i que posen en perill l'economia municipal, el que evidència que fan prevaldre les seves metes polítiques territorials per sobre dels interessos de tots els cambrilencs".

"La falta de transparència comença a impregnar cada aspecte de la política cambrilenca"

Els portaveus dels grups de l'oposició asseguren també que "la falta de transparència comença a impregnar cada aspecte de la política cambrilenca" i que "l'oposició s'assabenta dels temes per la premsa". A tall d'exemple, la posada en funcionament del servei de lloguer de bicicletes, del qual no han vist ni un sol paper, o la reiteració de temes que es passen per comissió informativa extraordinària i urgent per a ser tramitats en el ple que se celebra a continuació, amb escasses hores de diferència.

Comenta aquest article