Esports

Excursionisme

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya organitza un curs de monitor de marxa nòrdica

La formació consisteix en un bloc comú i un altre específic de marxa nòrdica que es duran a terme als propers mesos de setembre i octubre

Per Redacció

Imatge d'una sortida de marxa nòrdica
Imatge d'una sortida de marxa nòrdica | Cedida (El Joc / www.feec.cat)

L'Àrea de Formació i l'Escola Catalana d'Alta Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya convoca un curs de monitor de marxa nòrdica durant els mesos de setembre-octubre. El curs federatiu de monitor de marxa nòrdica constarà de dos blocs i un període de pràctiques. Des del Centre Excursionista de Cambrils animen a les persones federades a participar-hi.

En primer lloc, al curs hi haurà un bloc comú. Aquest serà de muntanya, constarà de 24 h de formació presencial i semi presencial i un període de pràctiques de 45 h. Amb aquesta formació es pretén que el soci conegui les principals nocions per moure's a la muntanya de manera segura. Aquest bloc tindrà lloc el divendres 2, dissabte 3 i diumenge 4 d'octubre.

Posteriorment hi haurà un bloc específic de marxa nòrdica, que constarà de 24 h de formació presencial i semi presencial i un període de pràctiques de 45 h. Amb aquesta formació es pretén que el soci federat conegui els principals continguts de la marxa nòrdica. Per accedir a aquest bloc els aspirants hauran de realitzar una prova d'accés. Aquesta prova es farà el dissabte 19 de setembre a la plaça Mireia d'Esplugues del Llobregat. La prova és obligatòria per tothom i no pot ser convalidada. El bloc específic de marxa nòrdica tindrà lloc el divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 d'octubre.

Els requisits per accedir al curs són: tenir el carnet federatiu de la FEEC del 2020 i haver superat les proves d'accés, pel bloc de marxa nòrdica. Tant el bloc comú de muntanya com l'específic de marxa nòrdica tenen una durada de 24 h cadascun. La formació es fa divendres de 16 a 20 h i dissabte i diumenge de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, més 2 hores de treball no presencial a casa. L’assistència a les sortides pràctiques i a l’avaluació és obligatòria i es permet l’absència fins a un 20% del contingut teòric. Hi ha un màxim de 20 places i el mínim per fer el curs és de 14 inscrits.

Els llocs on realitzaran les sessions teòriques i les sortides pràctiques es comunicaran als inscrits a l’inici del curs, juntament amb el programa d'aquest. La prova d’accés tindrà un cost de 25 € i el curs de 150 € (75 € cada bloc). Les persones que vulguin inscriure’s ho han de fer a través del web de la FEEC. En cas de només fer la inscripció a la prova d'accés, un cop superada, aquesta tindrà una validesa de 24 mesos. El termini d’inscripció tant per la prova d’accés com el curs serà el 8 de setembre, i les places s’assignaran per rigorós ordre de pagament. En cas d’exhaurir-se les places abans del termini es comunicarà a la pàgina web de la FEEC. La informació més detallada del curs es pot consultar al web de la FEEC o contactar amb area.formacio@feec.cat.

Comenta aquest article