Societat

Turisme

Nordic Walking, la principal novetat de les activitats que proposa Turisme de Cambrils per aquest estiu

La marxa nòrdica es pot practicar cada dilluns de juliol i agost al passeig marítim de Cambrils

Per Redacció

Imatge d'una de les sortides de Nordic Walking, aquest mes de juliol
Imatge d'una de les sortides de Nordic Walking, aquest mes de juliol | Cedida (Facebook Ennatura't)

A l'oferta d'activitats que Turisme de Cambrils proposa per aquesta temporada d'estiu, s'han potenciat aquelles que es realitzen a l'aire lliure i són itinerants, per tal d'evitar aglomeracions en llocs interiors i adaptar-se a les mesures de seguretat que la situació sanitària actual requereix. Una de les activitats que compleix tot això i s'organitza per primera vegada a Cambrils és el Nordic Walking.

El Nordic Walking o marxa nòrdica és un tipus d'activitat esportiva que consisteix a caminar de manera natural amb l'ajuda d'uns bastons similars als que s'utilitzen per esquiar. Aquesta activitat és molt beneficiosa per la salut i la poden realitzar persones de totes les edats o condicions físiques. A Cambrils, es pot practicar Nordic Walking cada dilluns de juliol i agost, a les 8.30 h per fer un bateig o a les 9 h per iniciar l'activitat, i dura fins a les 10.30 h. El punt de sortida és en ambdós casos l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i en tot moment el grup va acompanyat d'un guia. En cas que sigui la primera vegada que es practica aquest esport, els participants hi poden anar a les 8.30 h, ja que se'ls explicarà la tècnica per iniciar-se en la marxa nòrdica. L'activitat consisteix a anar fins al final del passeig marítim, a tocar del barranc de la riera de Riudecanyes, i tornar. Durant el recorregut es van fent parades per dur a terme algun exercici.

La proposta és gratuïta però requereix una inscripció prèvia que es pot fer per mail (ennaturat@gmail.com) o per Whatsapp (679 996 951), indicant-ne el nom, el telèfon de contacte, el dia que es vol fer l'activitat i el nombre de participants. Els grups són màxim de 15 persones i des del Patronat de Turisme es proporcionen els bastons pels caminadors. La regidora de Turisme i Projecció Exterior, Marta Borràs, ha comentat a revistacambrils.cat que "el Nordic Walking té molt èxit i els grups normalment no baixen dels 10 participants".