Informació general

Salut

Detectat el primer rebrot de covid-19 a Cambrils

Es tractaria d'un cas a l'àmbit familiar: consta de tres casos, un dels quals està hospitalitzat, i onze contactes estan en seguiment

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | Cedida
El Departament de Salut va confirmar, ahir a la tarda, dos nous brots de covid-19 al Camp de Tarragona, un dels quals se situa a Cambrils i a Reus. Es tractaria d'un cas a l'àmbit familiar: consta de tres casos, un dels quals està hospitalitzat, i onze contactes estan en seguiment. Part d'aquestes persones en seguiment serien de Reus i haurien estat en contacte amb aquesta família. El segon brot confirmat, ahir, consta de tres casos a la Selva, el Morell i la Pobla de Mafumet, correspon a un àmbit d'amistats i té quatre contactes en seguiment.
 
De la resta de focus actius destaca que un dels brots de Reus ha passat de quatre a sis casos, i de 33 a 53 contactes. Un brot de Vila-seca també ha sumat quatre positius més i ja en té quinze. Els focus actius a la regió sumen 85 casos i 435 contactes en seguiment. D'altra banda, Salut ha confirmat 29 casos positius a la regió sanitària del Camp de Tarragona en les últimes 24 hores i la xifra acumulada se situa en els 2.414.

Set positius més a Terres de l'Ebre

A les Terres de l'Ebre n'ha confirmat set més i el global s'enfila als 459 casos. En aquesta regió sanitària Salut compatibilitzava dimecres sis brots a la Ràpita, l'Hospital de Jesús, el Perelló, Tortosa i Roquetes. El Departament encara no ha actualitzat la situació dels brots a la regió sanitària, però s'espera que almenys n'inclogui un altre corresponent a la Sénia, on dimecres Salut va fer proves PCR a 56 joves. Els testats són contactes pròxims a dos nois de la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat) i tres del mateix municipi de la Sénia que van donar positiu per covid-19 després d'assistir a una festa a la discoteca Ébano de Peníscola l'11 i el 13 de juliol.

Comenta aquest article