Informació general

Carreteres

Es talla el trànsit a l'accés de l'antic peatge de l'AP-7 a Cambrils pels treballs d'asfaltatge i d'arranjament

Tant avui com demà, entre les 7 i les 20 hores, quedaran tallats els accessos en aquest punt. Un cop es van treure les marquesines i les cabines del peatge, ara s'està condicionant la zona

Per Redacció

Imatge dels treballs d'asfaltatge, aquest matí, a l'accés a l'antic peatge de l'AP-7
Imatge dels treballs d'asfaltatge, aquest matí, a l'accés a l'antic peatge de l'AP-7 | Berta Ruiz

La Demarcació de Carreteres de la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha iniciat, aquest matí, els treballs d'arranjament i d'asfaltatge de l'entrada de l'AP-7 a Cambrils, un cop ja es van treure les marquesines i les cabines del peatge. Tant avui com demà, entre les 7 i les 20 hores, quedaran tallats tots els moviments de trànsit de vehicles per aquest punt. Amb motiu de la finalització de la concessió administrativa de l’Autopista de Peatge AP-7 –en el tram entre Tarragona i Alacant–, s’han portat a terme els treballs per eliminar tots els elements dels peatges. Un cop tretes les marquesines i les cabines, ara s’asfalta i es millora l’accés. Per tant, l’accés a la carretera AP-7 Pk 265+300 (Sortida 37 a Cambrils), quedarà tallat i no es podrà circular des de les carreteres afectades: AP-7, T-312 i A-7. Les obres es portaran a terme si ho permet la situació meteorològica i amb la senyalització corresponent.

Autopista gratuïta Tarragona-Alacant des del passat 1 de gener

Recordem que el passat 31 de desembre de 2019, el peatge d'entrada i de sortida de l'autopista AP-7 situat a Cambrils va deixar de funcionar. Les barreres es van treure i l'entrada i sortida va passar a ser gratuïta, després de 45 anys de pagar peatge. De fet, la gratuïtat de l'autopista AP-7 des d'Alacant fins a Vila-seca va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2020. Des d'aleshores, la gent que accedeixi a l'autopista des de Cambrils i es dirigeixi en direcció nord, es troba el nou peatge troncal a Vila-seca, on s'agafa el tiquet per continuar la ruta. El tram que va des de Vila-seca fins a La Jonquera acaba la concessió d'aquí a un any, concretament l'agost de 2021.

Uns mesos després de l'eliminació de les barreres i l'entrada en vigor de la gratuïtat, el següent pas, va ser l'enderroc de l'estructura del peatge. Concretament, els treballs es van iniciar el passat 6 de maig. Dues màquines van fer caure la marquesina metàl·lica. Durant aquella mateixa jornada es van enllestir els treballs de demolició i els accessos van tornar a ser operatius.

Comenta aquest article