Societat

Comerç

L'Associació Xarxa del Port impulsa la campanya comercial «Dona corda, el comerç salva Sant Jordi»

La campanya d'imatge i promoció, que també compta amb la col·laboració de l'Associació de comerciants Vilacentre i la Unió de Botiguers, es farà del 22 al 25 de juliol

Per Redacció

Cartell de la campanya amb motiu de Sant Jordi
Cartell de la campanya amb motiu de Sant Jordi | Cedida

Des d'avui i fins el proper dissabte 25 de juliol estarà en marxa la campanya "Dona corda, el comerç salva Sant Jordi". La proposta, que està organitzada per l'Associació Xarxa del Port, també compta amb la col·laboració de l'Associació de comerciants VilaCentre al Barri Antic i la Unió de Botiguers de Cambrils. Segons han informat des de la Xarxa del Port, "aquest 23 de juliol, amb motiu de la 'celebració' del Sant Jordi d'estiu, el comerç de Cambrils és més solidari i reivindicatiu que mai i obre les portes a una nova campanya global per a tot el comerç de Cambrils".

Enguany, la tradicional diada de Sant Jordi es va viure en el confinament. El comerç de Cambrils va haver de tancar portes i suportar més de dos mesos amb el calaix tancat, igual que la resta d'empresaris locals, "navegant sols sense l'ajuda de les institucions municipals", segons han manifestat des de la Xarxa del Port. "Avui, dins d'aquesta represa o nova normalitat, els comerciants volen reivindicar el seu espai al municipi i fer-ho amb un acte solidari vers els companys llibreters i floristes que no van poder celebrar el seu gran dia: volem sumar sinergies plegats per afrontar un futur incert. Tot i que enguany, no tindrem les típiques parades al carrer, volem viure un dia especial i fer memòria de les diades especials de Sant Jordi".

Per això, als aparadors dels comerços s'instal·laran unes cordes amb llibres penjats per recolzar el gremi de llibreters i floristes i celebrar una diada de Sant Jordi atípica. Les tres associacions comercials conviden a tot el comerç cambrilenc a participar-hi. La campanya estarà oberta del 22 al 25 de juliol. A través de les xarxes socials s'aniran publicant les fotografies dels establiments col·laboradors i conviden la resta de veïns i comerços cambrilencs que es vulguin retratar, tot fent ús dels hastags: #DonaCorda #ComerçCambrils #Cambrils.

"Poca complicitat mostrada per l'Ajuntament"

Per altra banda, des de l'Associació Xarxa del Port també han volgut afegir que, "a pesar de la poca complicitat que ha mostrat l'Ajuntament de Cambrils amb aquest sector tan afectat –econòmicament i anímicament–, sembla que la intenció és solucionar-ho. A pesar de la bona voluntat, encara no hem vist cap projecte formalitzat que doni la confiança que desitgem tenir amb el consistori". Malgrat això, tenen l'esperança de veure resultats aviat.

Comenta aquest article