Informació general

Obres

L'estructura de l'hotel del Pòsit avança a bon ritme

El ràpid avanç en les obres de construcció de l'hotel del Pòsit s'ha fet prou visible en les darreres setmanes. Els treballs no s'aturen i a hores d'ara ja s'ha aixecat la primera planta sota una estructura de ferro que és l'esquelet de l'edifici

Per Berta Ruiz

Aspecte aeri de les obres de l'hotel de la plaça del Pòsit
Aspecte aeri de les obres de l'hotel de la plaça del Pòsit | Cedida (Gemma Capella)

El ràpid avanç en les obres de construcció de l'hotel del Pòsit s'ha fet prou visible en les darreres setmanes. Els treballs no s'aturen i a hores d'ara ja s'ha aixecat la primera planta sota una estructura de ferro que és l'esquelet de l'edifici. El canvi de fisonomia de la plaça és molt evident després de molts anys s'aturada total, amb un solar tancat i un projecte que va patir nombrosos contratemps i continus endarreriments. Aquesta obra –una de les construccions estrella de l'empresa Natarent Cambrils SL– és un hotel de categoria 4 estrelles superior amb un total de 4.300 m2 construïts i 67 habitacions dobles que comportarà una inversió de més de 6 milions d'euros.

Les obres no s'aturen durant l'estiu

Recordem que, arran de l'aixecament del confinament total –el passat 14 d'abril– les obres de construcció es van poder reprendre. En el seu moment, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va explicar a revistacambrils.cat que la previsió és que les obres seguissin endavant durant tot el període estival, davant d'una temporada turística força més fluixa que habitualment. Aquests treballs durant l'estiu s'estan duent a terme amb una sèrie de restriccions horàries i limitacions i tenint en compte la convivència amb l'entorn comercial i turístic dels voltants de la plaça. L'empresa ha presentat un pla de treball –amb una petició expressa– i tota la informació sobre la itinerància de la càrrega i descàrrega de materials, etcètera. De fet, des de l'Ajuntament se segueix un protocol d'activitats.

Una obra que ha superat nombrosos contratemps i endarreriments

L'obra de construcció de l'hotel del Pòsit que ara pren forma no ha estat exempta de problemes i entrebancs. A finals de febrer, concretament el dia 27, des de l’Ajuntament es va notificar que, finalment, s’havia desencallat tota la problemàtica que impedia tirar endavant les obres de l’edifici. Poc després d'això, es van començar a veure els primers moviments d’obres a la plaça del Pòsit. Uns moviments que van servir per fer la neteja del solar i descobrir les pilastres que pugen del pàrquing per començar-ne l’estructura superior. Amb la paralització de tota l'activitat per l'estat d'alarma, a meitats de març, aquests primers treballs inicials van quedar novament aturats. Ara, un cop superats tots els entrebancs, les obres segueixen el seu ritme previst.

Comenta aquest article