Cultura

Cultura

Un espectacle itinerant de titelles gegants animarà el «Sant Jordi estiuenc» sense mercat de llibres i roses

Per Redacció

Imatge de l'espectacle de titelles que recorrerà els carrers de la Vila i del Port, el proper dijous
Imatge de l'espectacle de titelles que recorrerà els carrers de la Vila i del Port, el proper dijous | Cedida

Malgrat que, finalment, no se celebrarà el mercat de parades de llibres i roses de Sant Jordi el proper 23 de juliol –com estava previst–, sí es mantenen les propostes culturals per celebrar aquest "Sant Jordi estiuenc". Serà un espectacle itinerant de titelles gegants pels carrers de la Vila i el Port i una obra de teatre musical a través de youtube. La companyia de teatre de carrer Actua Produccions oferirà dues sessions del seu sorprenent espectacle itinerant amb titelles gegants. Els actors es passejaran per la Vila a partir de les 12 hores i pel Port a partir de les 20 hores amb figures articulades de quatre metres d’alçada i extremitats mòbils. Els seus personatges gegants animaran els carrers comercials en una diada alternativa marcada per la crisi sanitària. 

Recordem que la Unió de Botiguers va decidir cancelar el mercat de Sant Jordi per la dificultat de complir la normativa en un dia on habitualment hi ha concentració de persones i tothom vol fullejar els llibres. De tota manera, comerciants i Ajuntament conviden a tothom a regalar llibres i roses del comerç local en aquesta data assenyalada i durant tot l’any.

Obra de teatre virtual

D’altra banda, la biblioteca Josep Salceda i Castells també ha programat l’obra de teatre infantil virtual «El viatge de l’elefanta Sara», de la companyia Lady Albergínia i el Senyor Patata Produccions, que es podrà visionar durant tot el dia al següent enllaç  https://youtu.be/BQNOwJ453kc. L’espectacle musical a càrrec de l’actriu i cantant Eva González és un homenatge a les biblioteques, a la figura de les bibliotecàries, a l’aventura de llegir i a la imaginació. Anant al darrere de la Marieta, la bibliotecària del barri, comença una aventura que durà el públic a l’Àfrica. Allà coneixerem la Sara, l’elefanta somiatruites, vergonyosa i poruga, que persegueix un somni: volar amb bicicleta per damunt dels núvols. Pedalant dalt de la seva bicicleta vermella, coneixerà la resta de protagonistes i junts creuran que res és impossible.

Comenta aquest article