Cultura

Sector cultural

La Diputació de Tarragona destina 950.000 euros al sector cultural per pal·liar els efectes de la pandèmia

S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin com l'activitat principal la cultural

Per ACN

Imatge de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, en la presentació de la línia d'ajuts per al sector cultural de la demarcació de Tarragona
Imatge de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, en la presentació de la línia d'ajuts per al sector cultural de la demarcació de Tarragona | Cedida (Diputació de Tarragona)

La Diputació de Tarragona destinarà 950.000 euros per als professionals autònoms i microempreses privades del sector cultural a la demarcació. Els ajuts volen mitigar els efectes que ha causat la covid-19 en el sector i estan dirigits a àmbits com ara les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural. S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin l'activitat cultural com a principal i gairebé exclusiva. En canvi, les empreses que facturin més de 500.000 euros anuals i les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, en quedaran excloses. 

La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, es preveu publicar aquesta tardor a la seu electrònica de la institució. La seva presidenta, Noemí Llauradó, ha destacat que és la primera línia d'ajuts que la institució destina al sector cultural i ha assenyalat que donades les actuals circumstàncies s'han hagut d'adaptar amb "celeritat" per tal de "redefinir, reforçar i atendre de manera adient les necessitats del gremi". "El nostre objectiu és que l'acció cultural continuï endavant i esdevingui un dels motors de recuperació econòmica", ha afirmat Llauradó.

Comenta aquest article