Cultura

Música

Audició de sardanes itinerant al Port per celebrar la diada de la Mare de Déu del Carme

Per Berta Ruiz

Un moment de l'audició de sardanes amb la Cobla Reus Jove, ahir al vespre, a la plaça de l'església de Sant Pere
Un moment de l'audició de sardanes amb la Cobla Reus Jove, ahir al vespre, a la plaça de l'església de Sant Pere | Berta Ruiz

Ahir, diada de la Mare de Déu del Carme, no es va poder celebrar la tradicional processó per terra i per mar en honor a la patrona dels pescadors i mariners. Donades les circumstàncies actuals, la programació s'ha hagut d'adaptar i reduir al màxim amb actes que evitin aglomeracions de persones. Així doncs, ahir al vespre, va tenir lloc una audició de sardanes itinerant que va anar a càrrec de la Cobla Reus Jove. El recorregut va començar a les 20 hores del vespre a la plaça del Pòsit. Posteriorment, la següent aturada va ser a la plaça de l'església de Sant Pere i, finalment, el darrer punt d'actuació va ser a la plaça de Mossèn Joan Batalla. En cadascun dels punts, la gent va poder gaudir de la música i mantenint les distàncies de seguretat. A destacar que alguns membres dels Amics de la Sardana van ballar algunes peces, però sense agafar-se les mans, sinó amb un mocador com a punt d'unió.

Per altra banda, avui al vespre, la Coral Verge del Camí de Cambrils oferirà un concert itinerant pels carrers del barri del Port. L'inici es farà des de l'auditori del parc del Pescador.

Reobertura de la Torre del Port i de la Vil·la Romana de la Llosa

Per al dissabte 18 de juliol, l’Agrupació Musical l'Emburgada del Perelló sortirà a les 19 hores des de la Vil·la Romana de la Llosa fent sonar la música pel Passeig Marítim fins la Torre del Port per unir simbòlicament els dos equipaments patrimonials i celebrar festivament que el mateix dissabte reobren al públic amb aforament limitat.

Coincidint amb els actes de la Mare de Déu del Carme i per donar a conèixer la seva reobertura, la Torre del Port i la Vil·la Romana de la Llosa faran jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de juliol en el seu horari habitual d’estiu. A més, durant aquests dos dies també s’afegirà a l'accés lliure el Museu Molí de les Tres Eres, en marxa des del mes de juny. Aprofitant aquesta ocasió especial, la Torre del Port estrenarà la mostra fotogràfica "Joaquim Cabezas. Viure la fotografia", produïda pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i l'Arxiu Històric de Tarragona, que es podrà veure del 18 de juliol al 13 de setembre.

Els horaris d’estiu a partir del 18 de juliol de la Vil·la Romana de la Llosa seran de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores, i diumenge de 10h a 13.30 hores. La Torre del Port i el Museu Molí de les Tres Eres obriran de dimarts a dissabte d’11 a 14 i de 18 a 21 hores i els diumenges i festius d’11 a 14 hores.

Membres dels Amics de la Sardana ballant a la plaça agafats a un mocador
Darrera actuació a la plaça de Mossèn Joan Batalla (Cedida)

 

Comenta aquest article