Societat

Entitats

L'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar prepara uns campaments d'estiu diferents

Les branques de l'entitat faran aquestes sortides dins la mateixa regió sanitària que Cambrils i amb les mesures de seguretat corresponents

Per Maria Vidal

La branca de Castors i Llúdrigues, durant el cau de dissabte passat
La branca de Castors i Llúdrigues, durant el cau de dissabte passat

Els membres de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar estan enllestint l'organització dels campaments d'estiu, després d'un període en el qual han hagut de disminuir la seva activitat, suspendre actes que tenien planejats i fer caus a distància a causa del confinament.

L'entitat cambrilenca se sol reunir cada dissabte a la plaça de l'Església de Sant Pere per fer cau, però des de començaments de març que no ho pot fer de forma habitual. Per no parar la seva activitat completament, però, l'Agrupament va proposar reptes a través de les xarxes socials perquè els infants i joves els poguessin fer des de casa, i així tinguessin una alternativa lúdica per dur a terme durant el confinament. Més endavant, quan infants, joves i caps feia força temps que no es reunien, les diferents branques van començar a fer caus de manera virtual mitjançant videoconferència per poder-se veure les cares. De la mateixa manera que altres entitats de lleure, durant el període de confinament, l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar va adaptar la seva tasca educativa a les circumstàncies del moment per seguir donant resposta a les necessitats dels infants i joves i perquè aquests no perdessin el contacte entre ells.

Durant els mesos passats, l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar també tenia organitzades diverses sortides i actes que finalment van haver-se d'anul·lar. És el cas de la sortida de primavera en la qual, com cada any, tots els membres de l'Agrupament havien de marxar a una casa de colònies durant quatre dies. Aquesta va ser substituïda pels #CampamentsACasa, una proposta de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per recrear l'excursió estant confinats. També es van suspendre actes com la venda de roses per Sant Jordi, ja que aquesta festivitat es va canviar de dia.

Els campaments d'estiu tindran una durada inferior a la d'altres anys i s'adaptaran a les circumstàncies actuals

En aquesta nova normalitat, algunes de les branques de l'entitat ja s'han pogut retrobar presencialment, sempre amb la mascareta posada i mantenint les distàncies de seguretat, per tal de planificar les sortides que faran a finals d'estiu i poder-se veure abans d'aquestes. Així doncs, les respectives branques de l'Agrupament es troben preparant els campaments d'estiu, els quals han estat envoltats d'incertesa perquè fins a l'últim moment no es va saber si es podrien fer i en quines condicions. Finalment, a causa de l'excepcionalitat d'enguany, s'ha decidit que seran de menys dies, dins la mateixa regió sanitària que Cambrils i es duran a terme entre finals d'agost i principis de setembre. Aquestes sortides es faran per grups de convivència de 10 persones, segons l'última normativa per activitats de lleure de la Generalitat de Catalunya, i es respectaran totes les mesures de seguretat, tenint en compte que alguns dels caps han fet un curs d'higiene i prevenció contra la Covid-19. Els campaments d'estiu són una manera de tancar el curs i de reunir-se, per darrera vegada, infants, joves i caps que aquest any han compartit branca.

En definitiva, ha sigut un curs molt diferent per aquesta entitat d'educació en el lleure, que s'ha hagut d'adaptar ràpidament a les circumstàncies actuals per no aturar la seva activitat. Des de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar esperen, per l'any vinent, poder dur a terme la seva tasca habitual amb normalitat, encara que sigui prenent les mesures necessàries.

Comenta aquest article