Societat

Solidaritat

La campanya solidària contra el càncer infantil «Pels valents» suma la xifra de 350.000 euros recaptats

Per Redacció

Lliurament del xec amb la quantitat total de diners recaptada durant la campanya
Lliurament del xec amb la quantitat total de diners recaptada durant la campanya | Cedida

La Policia Local de Cambrils, juntament amb d'altres representants de policies locals d'arreu de l'Estat, els Agents Rurals, IPA Catalunya i d'altres cossos han lluirat un total de 350.000 euros per a la lluita contra el càncer infantil en el marc de la campanya Pels Valents. Ara s'han recollit 50.000 euros més que se sumen als 300.000 que ja es van lliurar, el passat mes de novembre, a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 

La campanya solidària "Pels valents" té l'objectiu de fer realitat el Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center de Barcelona, el centre d’Oncologia Pediàtrica més gran d’Europa. La iniciativa solidària, que va ser impulsada de manera voluntària per un grup d’agents, consistia en regalar escuts de la Policia Local de Cambrils personalitzats amb el lema de la campanya a canvi d’un donatiu de 4 euros. A la campanya s'hi van sumar uns 160 cossos de la policia local d'arreu de Catalunya. 

Nou centre pediàtric

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. El nou centre comptarà amb 38 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics;  24 boxs a l’hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.