Informació general

Es compleixen sis mesos de la posada en marxa de la nova estació de tren

Aquests sis mesos no han estat un camí planer per a la nova instal·lació: retards, falta de transport urbà o confusions amb el nom. L'estat d'alarma va reduir el servei –no s'ha recuperat el tren Avant– o el tancament de la cafeteria

Per Berta Ruiz

Imatge del vestíbul de la nova estació de tren amb les persianes baixades de la cafeteria en primer terme
Imatge del vestíbul de la nova estació de tren amb les persianes baixades de la cafeteria en primer terme | Lluís Rovira i Barenys

Avui, 13 de juliol, fa sis mesos de l'estrena de la nova estació de tren de Cambrils. El dilluns 13 de gener, de bon matí, sortia el primer tren, no exempt d'incidències i dels primers retards. Des d'aleshores, la nova estació de tren ha acumulat diversitat d'opinions, positives i negatives, per part dels usuaris: alguns han criticat la seva ubicació –més allunyada del centre de la població– i han demanat una major adequació dels horaris de l'autobús urbà amb l'horari de sortida dels trens, mentre que d'altres han agraït la millora substancial de les instal·lacions. Per altra banda, la denominació de l'estació amb el nom de "Cambrils-Salou" també va crear confusions els primers dies de la seva estrena; així com els retards que van ser freqüents en les primeres setmanes de la seva posada en marxa. A més, només quinze dies després de la seva estrena també s'avariaven els ascensors d'accés a les andanes.

El tren Avant Tortosa-Barcelona encara segueix fora de servei

Un seguit de contratemps que han fet que el recorregut de l'estació en aquests primers mesos no hagi estat un camí planer. A tot això se li va sumar que, a meitats del mes de març, amb la propagació del coronavirus, la declaració de l'estat d'alarma i el confinament total, el servei de transport ferroviari es veiés fortament afectat. Durant el període de confinament, Renfe va reduir substancialment la seva freqüència de transport com a mesura de prevenció. De fet, fins el passat 20 de juny no es va recuperar el servei habitual de Rodalies Catalunya. Van tornar a la seva oferta habitual les línies R11, R12, R13, R14, R15, R1 i R17, així com també la RT2 de rodalia del Camp de Tarragona. Fins aquell moment, l'oferta era del 50%, però amb la fase de represa la programació es va tornar a normalitzar. Per contra, el tren Avant que uneix Tortosa i Barcelona encara segueix fora de servei. Renfe va informar, a meitats de juny que, en funció de com evolucionés la demanda s'anirien fent els canvis adients per adequar l'oferta.

Cafeteria tancada i aparcament gratuït obert

Una altra de les conseqüències que ha deixat la forta aturada de l'activitat a la nova estació, durant aquests mesos enrere, ha estat el tancament de la seva cafeteria. La poca afluència de viatgers provocada per la situació actual ha propiciat aquesta decisió. Per altra banda, sí segueix obert l'aparcament gratuït que hi ha a l'exterior de l'estació. Aquest queda tancat durant la nit i es reobre de bon matí.

Comenta aquest article