Societat

Joventut

El programa l'Estenedor torna amb una àmplia oferta d'activitats per a joves

El programa ofereix 27 activitats de diferent temàtica i en algunes encara hi ha places disponibles

Per Maria Vidal

Imatge d'un moment del curs de creació teatral i expressió emocional
Imatge d'un moment del curs de creació teatral i expressió emocional | Cedida

Els joves cambrilencs d'entre 12 i 25 anys poden gaudir, un estiu més, de les activitats que ofereix l'Estenedor de l'Ateneu Juvenil. Un total de 27 activitats de diversos àmbits formen part de la 10a edició d'aquest programa, emmarcat dins el Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 i subvencionat pel Departament de Joventut. Les activitats que es proposen tenen una durada d'un dia, una setmana o un mes segons la seva temàtica, la qual, aquest any, gira entorn de la formació professional, la salut, la creativitat, l'esport i els idiomes. 

Des de Joventut Cambrils s'informa que enguany la pandèmia ha provocat que la situació sigui força diferent, ja que els estius anteriors a hores d'ara ja hi havia totes les places plenes a la majoria d'activitats. Aquest any, en canvi, encara hi ha places disponibles que segueixen estant obertes a tothom que s'hi vulgui apuntar. Les inscripcions es poden fer online a http://www.joventutcambrils.cat/ca/ i presencialment a l'Ateneu de 9 a 14 h, demanant cita prèvia per correu a joventut@cambrils.org.

Tot i això, seguint la dinàmica dels altres anys, les activitats tecnològiques, de pàdel, teatre i cuina són les que més èxit tenen i ja hi ha totes les places completes. Des de l'Ateneu Juvenil també animen als i les joves a apuntar-se a les activitats de costura, que encara tenen places lliures. En aquest tipus de sessions, els participants podran crear o personalitzar les seves pròpies peces de roba.

Com a novetat del programa l'Estenedor d'aquest estiu, s'ofereixen les activitats aquàtiques i esportives, en les quals els i les joves podran practicar vela, sup o caiac, snorkel i banana en una mateixa jornada -el 31 de juliol o el 14 d'agost de 9.30 a 13.30 h al Club Nàutic de Cambrils.

Addicionalment, des d'aquest any, s'ha implantat una tarifació social a l'Estenedor per compensar l'impacte del confinament i la suspensió d'una part del curs escolar, i fer que les activitats siguin encara més econòmiques. Així doncs, les persones que compleixin els requisits de tarifació social i ho hagin sol·licitat se’ls aplicarà una disminució de preu del 25 o 50% en les activitats indicades. En el cas del programa l'Estenedor, les activitats incloses tindran un preu reduït de 10 o 15 euros. Es pot tramitar la tarifació social telemàticament a http://seu.cambrils.cat/ fins al 17 de juliol. Per tenir suport per a fer aquest tràmit telemàticament, es pot contactar amb l'OAC 360º a través del telèfon 977 794 557 de 8 a 20 hores o bé per correu electrònic oac360@cambrils.cat.

L'Estenedor compta amb les mesures de seguretat per prevenir la Covid-19

D'altra banda, recentment s'ha hagut d'anul·lar la "Setmana de Maquillatges i Pentinats" que tenia lloc del 27 al 31 de juliol, a causa de la Covid-19. Tanmateix, des de l'Ateneu Juvenil es plantegen fer-la en un altre moment més endavant quan es pugui dur a terme en les condicions de seguretat i protecció adequades.

Quant a les mesures de seguretat que s'han d'adoptar per poder realitzar les activitats programades, Joventut Cambrils explica que cada vegada que es desenvolupa una activitat, se'ls pren la temperatura als participants i aquesta s'anota per tenir-ne un control. A més, cada grup que entra al recinte de l'Ateneu per realitzar una activitat ho fa per una porta diferent per evitar aglomeracions.

Comenta aquest article